Alle kinderen ontvingen aan het eind van de dag een medaille. Foto: Anita Bongers
Alle kinderen ontvingen aan het eind van de dag een medaille. Foto: Anita Bongers Foto:

Olympische spelen Steenderen

Veertig kinderen deden mee

Steenderen - Zaterdag 20 augustus verzamelden meer dan 40 kinderen zich bij de St. Joannes School in Steenderen. De Stichting Welzijn organiseerde een Olympische dag.

's Morgens hebben de kinderen medailles, versieringen en een groepsvlag gemaakt. Ook konden ze dansen en swingen in het Holland Grolsch House en bedachten ze een eigen groepsyell. Na een lekker broodje konden ze zich van de sportieve kant laten zien.

Kinderen liepen met fakkel door het dorp

Samen met een fakkel en alle vlaggen liepen de kinderen door het dorp. Nadat alle sporters een stukje met de Olympische vlam hadden gelopen en terug waren gekomen op het schoolplein werd het Olympisch vuur ontstoken. De spelen konden beginnen.

Volleybal met een opblaasbal, zaklopen, touwtrekken en met vier sporters op één paar ski's; van alles konden de sporters doen.

Dat het echte topsporters zijn, lieten de kinderen zien door aan het eind van de dag nog te blinken tijdens de hardloopwedstrijd van de Joannesschool, dwars door de Bongerd weer terug naar de school. Daar waren de ouders aanwezig om de huldiging bij te wonen. Alle kinderen kregen een medaille van de koning en stonden op de hoogste trede van het podium. Nadat voor en door alle toppers het Wilhelmus werd gezongen konden alle kinderen moe, maar voldaan naar huis.

Binnenkort vinden er meer activiteiten in de school plaats, onder andere op zaterdag 24 september tijdens Burendag. Voor meer informatie: www.facebook.com/activiteitenwelzijnsteenderen