Afbeelding

Sunny Sunday in Openluchttheater Lochem

LOCHEM - 'De zon schijnt, de vogeltjes fluiten, zachte muziektonen worstelen zich een weg naar de oren door het uitbundige groen. Lekkere geuren stijgen op vanaf de BBQ. Zet je billen op een hooibaal of strek je uit in een hangmat. Iedereen is blij!' Op prikkelende wijze wordt het festival Sunny Sunday in het Lochemse openluchttheater geïntroduceerd. Het evenement dat zondag 28 augustus tussen 14.00 en 20.00 uur zijn primeur beleeft, steunt op de pijlers creativiteit, duurzaamheid en relaxen. De entree bedraagt 5 euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang

"Een festivalletje voor iedereen", vertelt initiatiefneemster Cindy van de Sanden enthousiast. "Er is enorm veel te beleven voor mensen met kinderen, maar ook tieners en twintigers komen volop aan hun trekken." Met muziek, duurzame horeca en maar liefst twintig workshops hoopt de organisatie veel publiek naar het theater te trekken.
Tijdens de workshops kunnen de bezoekers handige kennis vergaren om de wereld een beetje duurzamer te maken of de creativiteit prikkelen. Zo leggen de vrijwilligers van IVN uit hoe je compost moet maken. Voor de jeugd is er een workshop waarin men leert hoe je een oud barrel kunt pimpen naar een hippe fiets. Verder worden bezoekers uitgedaagd salsa en capoeira te dansen en kan men sieraden maken van natuurproducten en gelukssteentjes van speksteen.
In Lochem staat duurzaamheid hoog op de agenda. Het was voor de organisatie dan ook vanzelfsprekend om de samenwerking aan te gaan met de gemeente en energiecoöperatie LochemEnergie. De gemeente steunt het nieuwe initiatief financieel en LochemEnergie is aanwezig om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met waterkracht en windenergie. De stempel 'lokaal en duurzaam' kan ook op het horeca-aanbod worden gedrukt. De (biologische) producten zijn zo veel mogelijk bij lokale leveranciers ingekocht. Er zijn onder meer poffertjes uit een houtgestookte oven, pannekoeken, sateetjes en duurzame hamburgers te verkrijgen. Voor fris fruit en lekkere cocktails moet men in de LimoLounge zijn.
Het theehuis in het openluchttheater is dé plek om even even tot rust te komen. De plek wordt omgedoopt tot 't Kalm An. Daar klinkt relaxte muziek en worden yoga- en mindfulnesslessen gegeven.
Het theater wordt aangekleed met bamboe om het echt zomerse Sunny Sunday-gevoel te creëren.


openluchttheaterlochem.nl