Linde Oosterink behaalde met Leonard bij de pony's de hoogste dagscore en Sandra Jansen deed hetzelfde met AJ bij de paarden. Foto: PR

Gezelligheid en sportiviteit centraal tijdens clubdag RV&PC de Gompert

HENGELO - Zondag 25 september was het eindelijk weer zover. De jaarlijkse clubkampioenschappen voor de leden van PC&RV de Gompert werden gehouden op het terrein van RSC de Gompert. Een gezellige dag met schitterend weer en veel sportiviteit voor de leden met hun familieleden en vrienden.

De deelnemers begonnen met het rijden van een dressuurproef of een kür op muziek in de klasse BB tot ZZL. Jurylid Kim Weustink heeft veel mooie punten en nuttige tips hierbij kunnen geven. Aimee te Molder behaalde met haar pony Breezer een monsterscore van 230,5 punten en ging naar huis met de Dressuurprikkersprijs 2016. Direct na de proef werd er gestreden om de mooiste drafpassen in het 'rondje voor de fokker'. Bij dit onderdeel behaalde Nika Wittebrood met haar pony Jerommeke de hoogste punten van de dag. Sanne Ruiter won een gratis oogmeting als beloning voor haar bijzondere AC-lijn, naar aanleiding van het motto: Groot Kormelink Optiek voor een rechte lijn van A naar C.
Als afsluiting volgde een gewaagd springparcours voor zowel de beginnende als ervaren ruiters. Springinstructeur Han Aalderinks moedigde de deelnemers aan en gaf hen tijdens het parcours handige aanwijzingen die hen tot grote prestaties bracht. Jennifer Bos en haar paard Elsalvador wonnen dit onderdeel en mag zichzelf nu Springkanon 2016 noemen.

Met dank aan fotograaf Gerbert Vruggink zijn er prachtige foto's van de deelnemers gemaakt. Na de rijonderdelen verzorgde Bubbelbaloost een leuk spelelement voor de leden en hun aanhang. Dit zorgde voor hilarische momenten. Na het bubbelballen werd de uitslag van de clubkampioenschappen bekendgemaakt. Linde Oosterink behaalde met Leonard bij de pony's de hoogste dagscore en Sandra Jansen deed hetzelfde met AJ bij de paarden.
Tijdens het heerlijke buffet van Sindy's Catering werd nog lang nagepraat over de zeer geslaagde dag. Namens de leden: iedereen ontzettend bedankt voor de bijdrage! De leden gaan zich nu op maken voor de indoorconcoursen.

Basteom 1 laat opnieuw punten liggen

STEENDEREN - Basteom heeft, niet voor de eerste keer dit seizoen, onvoldoende resultaat behaald uit de kwaliteiten die het elftal heeft. De uitwedstrijd tegen Emst eindigde in 2-2 en dat was gezien het spelbeeld terecht.

Basteom startte goed en kreeg al direct in de eerste minuut via Ries Heitkönig en Gerrit Vierhuis een open kans voor doel, maar de bal ging over. Het eerste doelpunt viel aan de andere kant, toen er in de achtste minuut onnodig balverlies was in de achterhoede van Basteom en Emst dit direct wist af te straffen, 1-0. Basteom herstelde zich vervolgens goed en stond na 25 minuten op een 1-2 voorsprong door doelpunten van Daan Tieleman, die scoorde uit een strafschop en Gerrit Vierhuis die een knappe solo-actie even fraai afrondde.

De tweede helft gooide de thuisploeg meer fysieke kracht in de strijd en omdat Basteom daar niet adequaat op reageerde liep de ploeg steeds meer achteruit. Van enige organisatie was niets meer te zien. Bij balbezit liepen er veel te veel spelers 'voor de bal' en omdat de passing erg slordig was, was er geen enkele samenhang in het elftal meer aanwezig. In feite liepen er twee linies, met vijf spelers op de achterste rij en vijf spelers op de voorste rij en daartussen niemand. Dit was niet te belopen en het zag er dan ook erg onrustig uit allemaal.
De ploeg riep met dit chaotische spel het onheil over zichzelf af en het was wachten op de gelijkmaker en die kwam er dan ook en wel in de 65e minuut. Een onnodige overtreding in het strafschopgebied leverde de thuisploeg een strafschop en dat betekende 2-2, tevens de eindstand.

Conclusie
Basteom heeft in potentie veel mogelijkheden om goed voetbal te laten zien, maar dat kwam er opnieuw niet uit deze wedstrijd. Tegenstander Emst bleef op basis van inzet makkelijk overeind en kreeg daarnaast ook nog eens kansen, die mede werden veroorzaakt door slordig spel van Basteom-kant. Met name in de tweede helft was er geen enkele balans in het elftal, spelers wisten elkaar niet te vinden, de passing was onnauwkeurig en het balverlies was veelvuldig. Daar waar mogelijkheden waren om aanvallend gevaarlijk te worden, ging er steeds weer iets mis en hierdoor bleef tegenstander Emst geloven in meer.

Volgende week zal dit beter moeten als koploper Twello op bezoek komt, een nederlaag zal de Basteom-ploeg verder weg brengen van de doelstelling om dit seizoen bij de bovenste drie ploegen te eindigen (!). Dus beste supporters zorg erbij te zijn volgende week op sportpark Het Hoge Wessel, aanvang 14.00 uur, Basteom – Twello.

Opstelling Basteom
Ron Baars, Ruud Hartjes, Emiel Worm, Bob Wagenvoort, Stijn Heitkönig, Benjamin Ruisch, Noud Rutjes (Remy de Groot), Jos Teunis, Gerrit Vierhuis (Luke Nieuwenhuis), Daan Tieleman, Ries Heitkönig.

VoCASA DS3 – DVO DS1 3-2

HENGELO - De dames van DVO DS1 hebben het sterke VoCASA D3 goed partij gegeven, maar moesten uiteindelijk na een spannende vijfsetter met 3-2 het onderspit delven. Toch gingen het team tevreden naar huis met twee punten en het gevoel goed gespeeld te hebben.

De wedstrijd vond om 12.00 uur in Nijmegen plaats in de knusse VoCASA-hal. VoCASA DS3 was vorig jaar de kampioen van deze divisie, maar bleef hierin spelen omdat een ander team van die club promoveerde. In de eerste set ging het gelijk op, maar kon net niet worden gewonnen (25-22). De volgende twee sets speelde DVO sterk en werd de tegenstander afgetroefd. In beide sets werd door het hele team goed gespeeld. De verdediging stond op zijn plek en de aanval wist zowel door de buitenspelers als het midden veelvuldig te scoren. De cijfers 18-25 en 16-25 spraken boekdelen. Met een 1-2 voorsprong leek een overwinning voor DVO binnen bereik. In de vierde set kwam de ploeg op een ruime achterstand. Tegen het einde kwam DVO nog terug van 24-16 tot 24-20 maar de inhaalrace kwam te laat. De set ging door een netfout verloren en een vijfde set was nodig. In het volleybal gebeurt het vaak dat het team dat de vierde set wint, ook de vijfde wint en die wijsheid ging ook deze keer op. DVO kwam er in de beslissende set niet aan te pas (15-9) en moest de eer van de 3-2 winst aan de Nijmeegse ploeg laten. Trainer Henk Wahl was desondanks niet ontevreden en met name het goede spel in de tweede en derde set geeft perspectief voor het vervolg van de competitie.
Zaterdag speelt DVO thuis tegen Trivos uit Wijchen (sporthal De Kamp, 17.45 uur). Twee jaar geleden hield dit team DVO met één setpunt voorsprong van de titel af, maar degradeerde afgelopen seizoen weer. Een spannende wedstrijd!