Greven en Van Haaster aan de slag voor Hovenier Helpt. Foto: PR
Greven en Van Haaster aan de slag voor Hovenier Helpt. Foto: PR

Hoveniers Greven & Van Haaster bieden helpende hand

STEENDEREN - In de week van de hovenier, 26 september tot en met 1 oktober, gaat Greven & Van Haaster Groenadviseurs in actie voor Hovenier Helpt, het initiatief waarbij een hulpbehoevende wordt ondersteund in zijn of haar 'groene' werkzaamheden door een vakbekwaam hovenier.

Tot 1 september was er de mogelijkheid om projecten aan te melden voor dit landelijke initiatief. Ook in deze regio werden diverse projecten aangemeld. Initiator van het project, TuinKeur, heeft vervolgens een groot aantal projecten gekoppeld aan de deelnemende hoveniers.

Voor Greven & Van Haaster Groenadviseurs was het geen moeilijke beslissing om deel te nemen aan het project. Eigenaar, Stephan Greven vertelt: "Toen wij werden benaderd voor dit project hebben we niet lang hoeven na te denken. Hoe mooi is het als je met je passie voor groen hulpbehoevende mensen een hart onder de riem kan steken? Wij stellen graag ons vakmanschap beschikbaar voor dit initiatief", aldus Stephan Greven en Loek van Haaster.

Hovenier Helpt is een landelijk project waardoor er in heel Nederland verschillende projecten plaats vinden. "Wij als hovenier uit deze omgeving hebben een tuin in Brummen toegewezen gekregen, waar we vrijdag 30 september met veel plezier hebben gewerkt. Het was wat ons betreft een groot succes. Meneer Brinkman heeft nu een tuin met mooie bloeiende planten. Zijn overbuurvrouw, die meneer Brinkman heeft aangemeld, was er ook zeer blij met het eindresultaat. Uiteraard zullen wij ook nog een klein oogje in het zeil houden zodat meneer de aankomende jaren van zijn tuin zal kunnen genieten."