Pieter Haverkamp en zijn opvolger Joop van Goozen (voor). Foto: Liesbeth Spaansen
Pieter Haverkamp en zijn opvolger Joop van Goozen (voor). Foto: Liesbeth Spaansen

Pieter Haverkamp speelt laatste dienst op 'zijn' orgel

STEENDEREN - Organist Pieter Haverkamp nam afscheid tijdens een gewone orde van dienst. Hij wilde wel meer zang, veel psalmen op het programma.

Hij koos verder fraaie intermezzo's waarmee hij op een muzikaal indrukwekkende manier afscheid nam van 'zijn' Mitterreithers orgel.
Daarnaast zong Full House een fraai lied.

De gemeenschap Steenderen/Bronkhorst maakte tijdens deze dienst ook kennis met de nieuwe organist Joop van Goozen. De organisten speelden een quatre-mains voor orgel. Dat werd met applaus ontvangen

Aan het eind van de dienst zong de Cantorij een speciaal geschreven afscheidslied. Daarna mocht Pieter met zijn vrouw Rinske naar voren komen. De kinderen van de kinderkerk hadden muziekinstrumenten gemaakt en gaven de organist een muzikaal afscheid. daarnaast maakten zij een vlaggenlijn waarop muzieknoten waren te zien, als versiering voor zijn studiekamer.
Tot slot waren er mooie woorden van de kerkenraad, de kerkrentmeesters, de dominee en de cantorij met cadeaus en bloemen. De dominee richtte een woord van welkom aan Joop van Goozen en zijn vrouw. Zij is blij dat er weer een vakman is om het orgel te bespelen.