Of het met de Zonnebloem gezellig was …?! Foto: Jan Oostland
Of het met de Zonnebloem gezellig was …?! Foto: Jan Oostland

Autotocht langs onbekende wegen

STEENDEREN – "Wij kenden ze ook niet", zo reageerden de dames van de autotocht-commissie van de Zonnebloem-afdeling Steenderen e.o. toen zij complimenten en bloemen kregen voor het uitzetten van weer een mooie route. Toos Rutjes, Carla Hoogkamp en Bernarda Schiphorst zochten voor de twintigste, en voor hen de laatste keer, de kleinste weggetjes om bij het doel, een horecagelegenheid, te komen.

Op het verzamelpunt in Baak stond zaterdag 8 oktober een lange rij auto's te wachten op het seintje om te mogen vertrekken. De Zonnebloem-gasten hadden de routebeschrijving gekregen om puntsgewijs aan de chauffeur voor te lezen. Het was zeker niet de kortste route van A naar B, maar wel een die laat zien hoe mooi het dichtbij huis is. En daar werd van genoten. Doel van de autotocht was een horeca-gelegenheid in Veldhoek waar de koffie klaar stond voor de groep van zo'n 120 Zonnebloem-gasten, chauffeurs, waarop ieder jaar weer een beroep op kan worden gedaan en vrijwilligers, die voor het natje en droogje op de tafels zorgden. De gezellige middag, inclusief een verloting, werd afgesloten met een smaakvolle maaltijd.

Drie nieuwe routeplanners staan klaar om, links- of rechtsaf, de traditie van de Zonnebloem-autotocht volgend jaar voort te zetten.


Zes Sarah's voor jarige Thea Hiddink

HENGELO - Sinds kort hoort Thea Hiddink ook bij de club van vijftig en dat heeft ze geweten!

Groots werd er uitgepakt voor de deur aan de Beekstraat met zes Sarah's, een levensgrote schildersezel, creatieve teksten, buurmannen en een heus 'Teuntje' in de boom! Het was te zien dat deze creatieve geest van de Beekstraat altijd voor iedereen klaar staat en overal een feestje van weet te maken. Op naar de volgende vijftig!

Groots werd er uitgepakt voor de deur aan de Beekstraat. Foto: PR