Geitenkaas proeven op de streekproductenmarkt. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Geitenkaas proeven op de streekproductenmarkt. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Veel te proeven op de negende
streekproductenmarkt

TOLDIJK – Buiten was het fris, maar binnen in de grote schuur van de familie Garritsen van AGF De Kruisbrink bleek het goed toeven. Daar kwamen gedurende de hele zondag 6 november, voor de jaarlijkse streekproductenmarkt, vele liefhebbers af en aan om te proeven van verschillende lekkernijen uit de streek.

De familie Garritsen had in de schuur iets meer ruimte gemaakt en zodoende konden binnen vele kramen worden ingericht. Overigens stonden ook buiten verschillende ondernemers hun waren aan te prijzen, evenals in de schuur en winkel van de Kruisbrink.

Opnieuw stonden vele producten fraai uitgestald op de ruim 35 kramen, die na proeven en goed bevinden konden worden gekocht. Worst, kaas, jam, groenten en fruit, bieren, wijnen en likeuren stonden klaar om te worden geproefd. Chefkok Rene Klein kon zich uitleven op recepten van ingrediënten die hij koos van de kramen om hem heen. Daarnaast waren ondernemers uit de regio en ambachtslieden aanwezig. Muzikale omlijsting werd verzorgd door een accordeonist uit de buurt. De kinderen versierden cupcakes of vermaakten zich bij de vuurton met het bakken van brooddeeg aan een stok.

Voor de inwendige mens waren er heerlijke broodjes met warm beleg, koffie of thee met iets lekkers, ijsjes, poffertjes en de Gedraeide Pieper uit Toldiek.


www.dekruisbrink.nl

www.achterhoekfoto.nl