Zelf spelen op een instrument, deze kleine jongen gaat de uitdaging aan. Foto: Achterhoekfoto.nl/Rudy Gerrits
Zelf spelen op een instrument, deze kleine jongen gaat de uitdaging aan. Foto: Achterhoekfoto.nl/Rudy Gerrits

Het mysterie van het verdwenen geluid opgelost

HENGELO - Na maanden van voorbereiding was het zondag 6 november eindelijk tijd voor de uitvoering van 'Het mysterie van het verdwenen geluid'. Met ruim tachtig kinderen was De Hietmaat helemaal gevuld en mede dankzij hen lukte het om het mysterie op te lossen. De Hietmaat was mooi aangekleed met diverse torens en banners. De ramen waren afgeplakt en iedereen waande zich in een oud kasteel.

Om half drie begon het opleidingsorkest te spelen. Zij lieten horen hoe leuk het is om al in een echt orkest muziek te maken en met verschillende instrumenten samen te spelen. Ze lieten onder andere 'Around the world', 'Call of Duty' en 'Sorry' horen.

Daarna was het de beurt aan de harmonie, Renske (presentator en tevens bedenker van 'Het mysterie') en natuurlijk de kinderen. Aan de hand van een film met Renske's muziekvrienden en livemuziek van Concordia werd het een hele mooie, maar toch ook wel een klein beetje spannende voorstelling. Want muziekinstrumenten die ineens geen geluid meer maken, een schaduw achter de ramen, een mysterieuze stem die telkens door de voorstelling heen praat en dingen zegt als 'kabaalemmer' en 'notenneuzel', dat is toch wel een beetje vreemd. Gelukkig waren de kinderen, hun ouders en de muzikanten helemaal niet bang en vonden ze de tovenaar die hun geluid had gestolen. Door samen het Toverlied te zingen, dat de kinderen al heel goed kenden van de lessen op school, besloot de tovenaar het geluid terug te geven. Gelukkig maar, want wat zou een wereld zonder muziek toch stil en verdrietig zijn.

Na de voorstelling konden de kinderen zelf spelen op alle aanwezige instrumenten tijdens de instrumentenproeverij. Ook dit was een groot succes. We hebben heel veel kinderen gehoord die beslist talent hebben. Tot ruim een uur na de voorstelling waren er nog diverse kinderen aan het muziek maken. Mooi om te zien hoe enthousiast ze waren.

Wie niet aanwezig is geweest bij deze mooie voorstelling, maar het toch erg leuk lijkt om eens een keer te komen kijken bij Concordia, komt op dinsdag 8 november om 19.00 uur naar de informatieavond op De Hietmaat, Zelhemseweg 15 te Hengelo. Wie een instrument wil gaan bespelen, stuurt een mail naar info@concordia-hengelo.nl.

www.concordia-hengelo.nl