Afbeelding

Jolanda 12,5 jaar bij Schoenmode Hermans

HENGELO - Jolanda Eppingbroek was donderdag 1 december alweer 12,5 jaar in dienst bij Schoenmode Hermans in Hengelo.

Ze maakte destijds de overstap vanuit de kledingbranche en vond een prima aansluiting in de schoenen. "Je gaat in beide branches met mensen en mode om en biedt voor de mensen een luisterend oor", weet eigenaresse Elise Wiendels.
De medewerkster van Schoenmode Hermans wandelt graag in haar vrije tijd en loopt ook in Nijmegen de Vierdaagse mee. Namens al het personeel van de winkel werd zij gefeliciteerd met deze mijlpaal.


Publieksavonden bij het
Achterhoeks Planetarium

TOLDIJK - Op vrijdag 9 en vrijdag 23 december worden in het Achterhoeks Planetarium aan de Hoogstraat 29 publieksavonden gehouden van 20.00 tot circa 21.30 uur.

Aan de Hoogstraat in Toldijk bouwde Henk Olthof op zeer ingenieuze wijze meerdere planetaria. Heel bijzonder is de ruimtereis die gemaakt kan worden in Ruimteschip Aarde. Een ingenieuze aardbol die draait terwijl de mensen erin zitten en zo de aarde en de sterrenhemel kunnen zien. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en leidt door de wereld van sterren en planeten. Vanwege de beperkte ruimte dienen belangstellenden zich wel aan te melden. Dat kan via de website.


www.achterhoeksplanetarium.nl