Midwinterwandeling zal gaan door Zuid-Toldijk. Foto: PR
Midwinterwandeling zal gaan door Zuid-Toldijk. Foto: PR

Midwinterwandeltocht

TOLDIJK - Stichting Oranjefeesten Toldijk organiseert op zondag 8 januari 2017 een midwinterwandeltocht. Er kan gestart worden tussen 13.00 en 14.00 uur vanaf 't Steenderveld aan de Hoogstraat 30 in Toldijk.

Deze sfeervolle, gezellige wandeling van ongeveer 8,5 km voert door het buitengebied van Zuid-Toldijk. Deelnemers wandelen door een zeer mooi gebied van het Muizengat en de Wuus. Na de tussenstop is de route 1,5 km in te korten door middel van een pendeldienst. Bij het start- en eindpunt zijn consumpties verkrijgbaar. De jachthoorngroep Bloazers van het Lendebosch zal tijdens de tocht jachtsignalen ten gehore brengen.
Deelname 3,50 euro per persoon vanaf zestien jaar. Dit is inclusief een consumptie bij de tussenstop. Waterdicht schoeisel aanbevolen. Honden aangelijnd. Deelname op eigen risico.


www.toldiek.nl/oranjevereniging/


Openingstijden kerstvakantie
Servicepunt bibliotheek Steenderen

STEENDEREN - Tijdens de Kerstvakantie van 24 december tot en met 8 januari 2017 heeft het Servicepunt bibliotheek Steenderen gewijzigde openingstijden. Als basisschool De Pannevogel open is, kunnen lezers altijd terecht. De computer om materialen terug te brengen of mee te nemen staat altijd aan. Voor wie hulp nodig heeft, zijn de vrijwilligers in de Kerstvakantie aanwezig op woensdagmorgen 28 december van 9.00-13.00 uur, vrijdagmorgen 30 december van 9.00-13.00 uur, woensdagmorgen 4 januari van 9.00-13.00 uur en vrijdagmorgen 6 januari van 9.00-13.00 uur. Wie materialen wil verlengen of andere vragen heeft, kan ook altijd terecht bij de Klantenservice, telefoon 0314-333445. Of kijk op de website om zelf materialen aan te vragen of te verlengen. Namens alle vrijwilligers fijne feestdagen!


bibliotheekwestachterhoek.nl


Goede scores leden Exokan

HENGELO/ULFT - Op de streektentoonstelling in Ulft, daar waar zeven verenigingen uit de buurt lid van zijn, hebben de leden van Exokan een prima resultaat gehaald. Naast de verschillende tweede en derde prijzen hadden zij zeventien maal een gouden plak te pakken.

Kampioen werden: jeugdlid Jinn Luimes 1x, Wim Hissink 1x, Hans Luimes 1x, Bertus Zweverink 1x, Ben van Onna 1x, Henk Vlemingh 2x, Frans Willemsen 2x, Evert Berns 3x en Hans Hermans 5x. Hermans had met een Gloster Corona de mooiste postuur kanarie met 95 punten van de show. Exokan eindigde als vereniging tweede in het algemeen klassement.
Op de Distrikt TT van Gelderland in Huissen hebben de volgende leden van Exokan ook weer goede resultaten gehaald. Zo was Technico Arendsen 3x kampioen en had hij de mooiste parkiet van de jeugdinzenders; Rilana Buiting werd 4x kampioen en zij had de mooiste troop van de jeugd. Andere kampioenen werden Frans Willemsen 1x, Marc Arendsen 2x, Henk Vlemingh 2x, Gert Rutjes3x, Gert Janssen 4x en Evert Berns ook 4x.
Naast de 23 gouden medailles haalden de deelnemers diverse zilveren en bronzen plakken. In het algemeen klassement werd Exokan weer 2e, opnieuw een prima resultaat.

Begin januari zijn de Nederlandse kampioenschappen in Apeldoorn en 20, 21 en 22 januari zijn de Wereldkampioenschappen in Almarie in Spanje. Aan deze wedstrijden zullen ook leden van Exokan meedoen, hopelijk wordt dit net zo'n succes als vorig jaar.
Exokan wenst iedereen hele fijne feestdagen en een voorspoedig 2017.