Vrijwilligers van de KBO Keijenborg en statushouders van AMO uit Doetinchem vieren en ontmoeten aan het gezamelijk buffet. Foto: Fons Stapelbroek
Vrijwilligers van de KBO Keijenborg en statushouders van AMO uit Doetinchem vieren en ontmoeten aan het gezamelijk buffet. Foto: Fons Stapelbroek

Feest vóór de vrijwilligers dóór statushouders

KEIJENBORG/DOETINCHEM - Het is een groot feest geworden voor de 55 vrijwilligers van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Keijenborg en de Statushouders van AMO uit Doetinchem, waarvan ook enkele in de gemeente Bronckhorst wonen.

"We hebben contact gezocht met Walter Roovers uit Velswijk, vrijwilliger bij het Vluchtelingenwerk in Doetinchem", vertelt voorzitter Marijke Hilderink. "Hij bracht ons in contact met Sherif Behnasi, voorzitter van het Midden Oosten Cultuur Centrum NL (AMO). Hij reageerde meteen enthousiast op ons project: Koken dóór vluchtelingen vóór vrijwilligers van de KBO Keijenborg. Hij zag meteen het grote profijt van dit project."
In een snel tempo werden de voorbereidende besprekingen gevoerd met statushouders, die met de inburgeringcursus bezig zijn. De voorzitter sprak in haar welkomstwoord hartelijke woorden tot de gezinnen van AMO uit Doetinchem. Ze dankte hen voor hun enthousiasme waarmee ze de KBO tegemoet traden. Samen vieren en ontmoeten met vluchtelingen uit voornamelijk Syrië, die met ongeveer tien gezinnen, de leden hebben laten genieten van hun culinaire kunnen. Het werd een hele gezellige avond, waar ontmoeten en eten centraal stonden.
Het buffet dat werd gepresenteerd, was in één woord geweldig. De vrijwilligers, samen met de makers van al deze heerlijkheden, hebben er echt van genoten. Het zag er allemaal prachtig uit en de smaak was vaak verrassend. Door de KBO Vrijwilligers werden heel wat gesprekjes gevoerd met de gezinnen uit Doetinchem, waarvan de kinderen zich ook prima vermaakten. Er zijn zelfs al afspraakjes gemaakt voor koffie drinken over en weer, Uit de gesprekken bleek later dat er al vanuit wordt gegaan, dat ook de KBO vrijwilligers hun Hollandse gerechten voor hen gaan bereiden.
Ook Sherif Behnasi sprak in zijn slotwoord de hoop uit, dat deze mooie ontmoeting haar vervolg zal hebben.