Dit jaar maakt de Kasteelcross tevens deel uit van de Topcompetitie in het veldrijden. Foto: PR.
Dit jaar maakt de Kasteelcross tevens deel uit van de Topcompetitie in het veldrijden. Foto: PR. Jan Hendriksen

Veertiende Rabobank Kasteelcross

Vorden – Wielervereniging RTV Vierakker – Wichmond organiseert woensdag 28 december de veertiende Rabobank Kasteelcross in Vorden. Rondom Kasteel Vorden worden op die dag een zevental crossen verreden. Dit jaar maakt de Kasteelcross tevens deel uit van de Topcompetitie in het veldrijden. Deze competitie gaat over zes nationale wedstrijden. De cross in Vorden is de laatste wedstrijd waar punten voor de topcompetitie behaald kunnen worden.

Om 10.30 uur wordt er op de Schuttersstraat gestart met de categorie amateurs/sportklasse. Oud-prof Eddy van IJzendoorn zal daar aan de start staan als een van de favorieten. De wedstrijd van de amateurs/sportklasse wordt verreden over veertig minuten. Vervolgens is het de beurt aan de Masters om de bezoekers te vermaken met een mooie wedstrijd. Aan de start staan onder andere oud-profs Maarten Nijland en Erik Dekker. Ook zij rijden een wedstrijd van veertig minuten.

De junioren en nieuwelingen starten om 12.30 uur met hun wedstrijd. Zij rijden respectievelijk veertig en dertig minuten. Een uur later barst de strijd los als alle vrouwencategorieën het parcours op mogen voor hun wedstrijd. De dag wordt afgesloten door de elite/beloften categorie. Zij mogen in zestig minuten uitvechten wie als eerste de meet passeert. Aan de start zal Michiel van der Heijden verschijnen. Ook regionaal talent Yannick Vrielink zal in Vorden aan de start staan.

Clubdeelnemers
Namens de organiserende club, RTV Vierakker – Wichmond staan een drietal renners aan de start. Erik Bouwmeester en Peter Makkink staan aan het vertrek bij de masters categorie.

Zonder sponsoren is er geen Kasteelcross

Bij de elite/beloften zal Rens te Stroet aan de start staan namens de club. De organisatoren van Wielervereniging RTV Vierakker – Wichmondvan de Rabobank Kasteelcross laat weten erg blij te zijn met alle enthousiaste sponsoren. "Zonder hen is er geen Kasteelcross. Wij bedanken hen dan ook voor de trouwe support."


Gastoptreden tijdens Nieuwsjaarsconcert Happy Days

ZUTPHEN - Zondag 8 januari om 14.30 uur zal er in de Buitensociëteit van de Hanzehof weer een traditioneel Nieuwjaarsconcert plaatsvinden, uitgevoerd door Het Groot Salonorkest 'Happy Days'. Als gasten treden op sopraan Alette van den Brul en de jonge cellist Remco Wouterse. Het wordt een zeer gevarieerd programma, waarin de sprankelende solisten met orkestbegeleiding elkaar afwisselen. Het orkest laat zich ook instrumentaal natuurlijk van zijn beste kant zien. Het programma bestaat uit een mix van operettemelodieën en stukken uit musicals; een jaarlijkse feestelijke gebeurtenis. Het concert staat onder leiding van Alike Jonkman. De presentatie wordt (inmiddels een traditie) gedaan door Aernoud Florijn. De toegangsprijs bedraagt 11 euro. Donateurs van Happy Days hebben gratis toegang met de hun toegezonden toegangskaart. In Lochem vindt het concert een week later plaats. Voor meer informatie en foto's, zie de website.


www.happydaysorkest.nl