Afbeelding

Oudejaars Crossloop Vorden voor zwembad

VORDEN - Op vrijdag 30 december organiseert de stichting Oudejaars Crossloop Vorden voor de 36e keer de Oudejaars Crossloop in Vorden. De hardlopers uit de regio krijgen de kans het oudejaar sportief af te sluiten en nog éénmaal de loopschoenen aantrekken om te genieten van de prachtige bossen tussen Vorden en Lochem. Start en finish is op de voetbalvelden van de V.V. Vorden, oude Zutphenseweg 11. Douche- en kleedgelegenheid is aanwezig.

De Oudejaars Crossloop biedt voor iedere loper een uitdaging. De routes zijn zeer afwisselend en gaan over fraaie smalle bos- en zandpaden door het mooie natuurgebied 'het Grote Veld'. De route is daarbij grotendeels onverhard. De opbrengst van de cross komt ten goede aan de renovatie van de rode glijbaan van zwembad In de Dennen. Er kan 5, 10 of 15 km gelopen worden (7 euro voorinschrijving, 10 euro op dag zelf), waarbij elke afstand één ronde betreft. Daarnaast is er een Kidscross van 1 km voor kinderen van 4-12 jaar (3 euro voorinschrijven, 5 euro dag zelf). Alle kinderen starten tegelijk en krijgen een herinnering. Na afloop van de cross kan er door de deelnemers worden nagepraat onder het genot van een gratis kopje koffie of thee (ranja voor de kinderen) en een heerlijke oliebol. De live muziek zal dit jaar worden verzorgd door accordeonist Henk Wormeester. De kidscross start om 12.45 uur, de 15 kilometer om 13.30 uur, de 10 kilometer om 13.40 uur en de 5 kilomter 13.50 uur. Na afloop van de crossloop zal naast mooie prijzen in natura voor de snelste deelnemers, ook de Ton ten Have wisselbokaal opnieuw worden uitgereikt aan de snelste loper uit Vorden op de 15 km. We hopen daarom ook op veel lopers uit Vorden. Voorinschrijven kan via de website tot 27 december 2016. Daarnaast is inschrijven op de dag zelf mogelijk vanaf 11.30 uur in de kantine van VV Vorden. De organisatie nodigt iedereen uit om ook deel te nemen en het zwembad In de Dennen te steunen.


www.oudejaarscrossloop.nl


Rouwverwerking

Verder na Verlies

VORDEN/WICHMOND - De PKN Gemeentes van Vorden, Hervormde wijkgemeente, en Wichmond organiseren opnieuw vier bijeenkomsten rondom rouwverwerking in een groep. Samen met anderen willen zij op deze bijeenkomsten praten over rouw en de verwerking ervan. De bijeenkomsten zijn 's morgens gepland en wel op 1 en 15 februari, 8 en 22 maart 2017.

Een groep kan bestaan uit zes tot acht leden. Personen van andere gezindten zijn van harte welkom. Voorafgaand aan de groepsbijeenkomsten zal een leider van de gespreksgroep individueel met de deelnemers een kennismakingsgesprek voeren.

Thema's
Onder het genot van een kop koffie of thee beginnen de bijeenkomsten met een korte opening en inleiding over het thema van de bijeenkomst. Dat thema wordt in overleg met de deelnemers vastgesteld.

Mogelijke thema's zijn Kennismaking en het verhaal van je verdriet delen, Omgaan met reacties uit je omgeving, Troost, Hoe verder?, Steun aan onder andere liederen en gedichten en verbondenheid. Afsluiting met een gezamenlijke maaltijd. Naar aanleiding van de thema's gaan de deelnemers met elkaar in gesprek of op een andere, creatieve manier aan de slag.

De bijeenkomsten zijn laagdrempelig. De thema's kunnen nog wisselen, afhankelijk van wat men zelf in het kennismakingsgesprek aandraagt. Vanzelfsprekend is er tijdens de bijeenkomsten ruimschoots tijd voor vragen en ervaringen.

Informatie en opgave
Wie meer informatie wil over deze bijeenkomsten, of zich ervoor wil opgeven, belt of mailt naar Zwennie Langwerden, telefoon 0575-470430, zwennie@autolangwerden.nl. Graag voor 8 januari 2017.

Afbeelding
Crossloop 2015. Foto: PR