Nieuwe jassen, een AED en reanimatiepoppen voor de EHBO-vrijwilligers Hengelo. Foto: PR
Nieuwe jassen, een AED en reanimatiepoppen voor de EHBO-vrijwilligers Hengelo. Foto: PR

Uitreiking EHBO-hulpmiddelen van Coöperatiefonds

HENGELO - Tijdens de laatste oefenavond van 2016 van de EHBO-vereniging Hengelo, dinsdag 20 december waren bijna alle leden aanwezig in de lesruimte in Sporthal De Kamp. Tijdens de pauze van deze maandelijkse oefenavond met instructeur Marcel Willemsen, heeft de heer Johan Visschers van de Rabobank Noord en Oost Achterhoek nieuwe jassen, een AED en reanimatiepoppen overhandigd aan de voorzitter mevrouw Thea Nijenhuis.

Mede door de financiƫle bijdrage uit het Rabobank Coƶperatiefonds is het mogelijk gemaakt om deze hulpmiddelen voor de EHBO vereniging aan te schaffen. In de nieuwe jassen zijn de vrijwilligers duidelijk herkenbaar op evenementen en tijdens sportwedstrijden en ook een AED is tegenwoordig onmisbaar bij de hulpverlening. De nieuwe reanimatiepoppen (baby en kind) worden veelvuldig gebruikt op de maandelijkse oefenavonden.
Voor een ieder die ook interesse heeft om de cursus EHBO te gaan volgen is er goed nieuws. Op zaterdag 21 en 28 januari en zaterdag 4 februari wordt gestart met een nieuwe cursus. Voor aanmelding of informatie op de website www.ehbo-hengelo.gld of mail naar secretariaat@ehbohengelo.gld.
Het bestuur van EHBO-vereniging Hengelo Gld. wenst iedereen een goed en gezond 2017 toe.