Jan Weevers op het hoogste ereschavot tijdens het NK Veldrijden. Foto: PR.
Jan Weevers op het hoogste ereschavot tijdens het NK Veldrijden. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Jan Weevers uit Vorden nationaal kampioen veldrijden

VORDEN – Jan Weevers uit Vorden is afgelopen weekeinde in Hellendoorn nationaal kampioen veldrijden geworden. In de categorie Masters 50+ wist Jan Weevers in de bossen van de Sallandse Heuvelrug als eerste te finishen.

De vijftigjarige renner van Rijwiel- en Toer Vereniging Vierakker-Wichmond was met een ruime voorsprong van meer dan veertig seconden oppermachtig tijdens het kampioenschap. Hij mag zich nu een jaar lang Nederlands Kampioen noemen en rijden in de felbegeerde rood-wit-blauwe trui. Het is niet de eerste keer dat Jan Weevers nationaal kampioen werd. Dit is al de vierde keer dat hem dat gelukt is.

Eerder werd de Vordenaar namelijk nationaal mountianbike kampioen. Oud-Vordenaar Thijs van Amerongen uit Oldenzaal, en ook lid van RTV Vierakker-Wichmond, werd zondag bij de Elite verdienstelijk vijfde in de strijd om het nationaal kampioenschap.


Volleybal CMV bij Sporthal 't Jebbink

VORDEN - Afgelopen zaterdagochtend mochten drie teams van Dash wedstrijden spelen tegen andere teams uit de regio. Niveau 4 heeft drie teams. En ze speelden nu eens fijn thuis.

Toen we in de zaal kwamen, waren er al vier velden klaargezet. De tribunes zaten al vol. Er waren ook nog banken in de zaal klaargezet voor familieleden. Er waren veel papa's, mama's, opa's en oma's in de zaal. Het is heel leuk als je in Vorden speelt, dan kunnen ze ook eens komen kijken. De coach aan de zijkant zat vol spanning te kijken en gaf ons af en toe aanwijzingen. Er werd gewonnen en verloren. Ons team had twee sets gewonnen. Eén zelfs met 31-13. Toen waren we super blij! Dat kwam omdat wij heel goed konden serveren. De trainer Gerard had het ons goed geleerd. Echt top! Voor de kerstvakantie waren wij op één set na net geen kampioen. Dat was heel jammer. Wij gaan ons best doen om het de tweede helft wel te worden! Wij vinden Dash de leukste vereniging.


P.K.V. Nieuws

VORDEN - Uitslagen Noord Show Assen.

Hoenders:
Wyandotte: H. Berenpas 1xF, 2xZG, 1xG, B. Wassink 3xZG.

Dwerghoenders:
Wyandotte kriel: H. Berenpas 1xZG, 2xG, Appenzeller Spitskuif kriel: H. van Olst 1xF, 1xZG.
Sierduiven:
Felegyhazer Tuimelaar: F. van Olst 2x96, 2x95, 3x94, 1x93 punten.
Konijnen:
Vlaamse Reus: H. Hammink 3xZG, 1xG, Witte Nieuw Zeelander: H. Bolwiender 1xF, 2xZG, Wener: H. Nijenhuis 1xF, 4xZG, Rode Nieuw Zeelander: G. Lenselink 1xF, 3xZG.