Gastouderopvang Saskia Vliem. Foto: PR
Gastouderopvang Saskia Vliem. Foto: PR Foto:

Open huis gastouder Saskia Vliem

Kleinschalig opvang in huiselijke sfeer

VORDEN - Gastouder Saskia houdt op zaterdag 16 januari van 10.00 tot 14.00 uur Open Huis aan de Julianalaan 13 in Vorden. Ouders en aanstaande ouders en andere belangstellende zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen in mijn gasthuis. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met de gastouderopvang.

Kunt u zich ook geen voorstelling maken hoe (gastouder) opvang in een huis eruit ziet? Vaak denken ouders/verzorgers dat er maar weinig of één kind wordt opgevangen, gastouderopvang duurder is dan het kinderdagverblijf, bij (langdurig) ziekte van een gastouder geen vervanging is geregeld, dat je geen kinderopvangtoeslag terug kan vragen en dat gastouders niet of nauwelijks gediplomeerd zijn.

Dit is allemaal achterhaald. Gastouderopvang Saskia voldoet ruimschoots aan alle wettelijk gestelde eisen. Gastouder Saskia heeft ruim veertien jaar ervaring in de kinderopvang op alle leeftijdsgroepen. Gastouderopvang is de ideale oplossing voor ouders die waarde hechten aan een warme sfeer, huiselijke omgeving, klein groepje kinderen (maximaal zes) en met liefdevolle aandacht voor het individuele kind.

Maak kennis met gastouderopvang. "Ben je jezelf aan het oriënteren op kinderopvang en wil je onderzoeken of gastouderopvang wat voor jou kind is? Je bent van harte welkom om mijn gasthuis te komen bekijken. Ik beantwoord graag uw vragen en bespreek met u uw wensen tijdens een rondleiding. Ik heb nog plek op maandag, woensdag en donderdag voor uw kind(eren). In overleg is er veel mogelijk." Saskia Vliem is te bereiken via mail of telefoon.


gastouderopvangsaskia@gmail.com

(0575) 555575


Oud Vorden houdt Niejaorvesite

VORDEN - De Oudheidkundige Vereniging Oud Vorden hield op donderdagavond 7 januari haar Niejaorsvesite in De Herberg. Bij de opening kon voorzitter Wim Ruiterkamp een overvolle zaal begroeten, ruim 150 leden waren aanwezig, en 'völle heil en zegen' toewensen. Omdat verschillende leden oliebollen en nieuwjaarsrolletjes hadden gebakken was het er goed toeven.

De voorzitter van Oud Vorden heette Fenny van Druten, het enige in leven zijnde erelid, van harte welkom. Hij bracht in herinnering dat de statuten van de Vereniging de mogelijkheid bieden om ereleden te benoemen wegens hun verdiensten. Op grond hiervan werd deze avond de heer Wim Jansen voorgedragen als erelid. Het bestuur was van mening dat Wim Jansen zoveel had bijgedragen aan Oud Vorden dat hij het erelidmaatschap ruimschoots verdiende. Zo was hij drie jaar bestuurslid en nam hij in 2007 het initiatief om de Fotocommissie nieuw leven in te blazen. Daar kreeg hij vanwege zijn grote betrokkenheid bij het op de website zetten van ruim 2200 unieke ansichtkaarten van Vorden de bijnaam 'Kaarten Willem'. Sinds 2014 is hij actief in de Genealogiecommissie en heeft intussen ver over de honderd Vordense families in stambomen vastgelegd. Verder is Wim Jansen al vanaf 2006 lid van de redactie van de Kronyck en heeft diverse publicaties op zijn naam staan. De benoeming zal plaatsvinden tijdens de Jaarvergadering op 24 februari. De vergadering ondersteunde dit voorstel met luid applaus. De voorzitter overhandigde bloemen aan het voorgedragen erelid.

De Fotocommissie van Oud Vorden werd door de heer Johan Dolphijn verrast met een schenking van ongeveer duizend negatieven van foto's die door hem zijn gemaakt van diverse gebeurtenissen uit de Vordense historie. Rinus Ilbrink nam als voorzitter van de Fotocommissie de negatieven onder dankzegging in ontvangst en gaf aan dat de Fotocommissie zal zorgen dat de foto's op de Oud Vorden website te zien zullen zijn.

De Niejaorsvesite werd hierna verzorgd door de Fotocommissie. Begonnen werd met een door Henk Wiekart anekdotisch begeleide wandeling door de 'Velperweg', het gedeelte van de Dorpsstraat tussen Hotel Bakker en de Stationsweg, dat de aanwonende middenstand de allure van de bekende Arnhemse straat wilden geven. Vervolgens maakten Gerrit Eskes en Jan Berentsen een tocht door Delden via de Deldenseweg, Hamminkweg en Riethuisweg, waarna Wim Jansen een kleine selectie ansichtkaarten liet zien van markante punten in het dorp zoals deze in verschillende jaren zijn vastgelegd. Hij liet zien hoe ansichtkaarten soms hergebruikt werden en aangepast aan veranderde situaties, zoals het provisorisch verwijderen van tramrails. Na de pauze verzorgde Rinus Ilbrink een quiz met twaalf vragen. Dat het niet eenvoudig was bleek wel, toen de hoogste scores niet verder kwamen dan tien goede antwoorden. Het enthousiaste applaus onderschreef de grote waardering van de aanwezigen voor een zeer geslaagde avond.

Erelid Wim Jansen. Foto: PR