Lubron mag zich het beste zaalvoetbalteam van Vorden noemen. Foto: PR
Lubron mag zich het beste zaalvoetbalteam van Vorden noemen. Foto: PR

Lubron wint zaalvoetbaltoernooi z.v.v. Velocitas

VORDEN - De titel beste zaalvoetbal team van Vorden gaat dit jaar naar Lubron. De mannen wonnen afgelopen weekend het jaarlijks door z.v.v. Velocitas georganiseerde toernooi.

Op zaterdag zijn de poulewedstrijden gespeeld en daarbij was het titelverdediger Mulle Vulle die al vrij snel was uitgeschakeld in de strijd voor de titel. Hierdoor moesten ze op zondag strijden, met de teams die ook geen plek in de winnaarsronde wisten te bemachtigen, om de titel 'beste verliezer'. Het waren uiteindelijk de Boonk en Pc Hoaks die in de verliezersfinale gingen uitmaken wie deze titel mocht dragen. Hierbij was het jonge team van PC Hoaks net even wat te sterk. Later op de dag kreeg het team van de Boonk van de toernooischeidsrechters de fairplayprijs toe gewezen.
Zondagmiddag waren de mannen aan de beurt die gingen strijden om de Lubron wisselbokaal. De finale tussen Lubron en Appie United kende een spannend verloop. Lubron kwam op een snelle 0-1 en probeerde vervolgens de wedstrijd in het slot te gooien. Vlak voor rust wast het een individuele actie van Koen Oosterhuis die voor Appie United de rust stand op 1-1 bracht.
In de tweede helft was Lubron toch net wat scherper en beter (met name in de counter) en liep het uit naar 1-3 voorsprong. De spanning kwam nog even terug na de 2-3, maar met nog 40 seconden op de klok viel dan toch het doekvoor Appie Untided toen de 2-4 voor Lubron binnen getikt werd. Hiermee mag Lubron zich het beste zaalvoetbal team van Vorden noemen en werd de Lubron wisselbokaal door aanvoeder Sam Abbink in ontvangst genomen. De organisatie spreekt van een geslaagd toernooi en dankt alle sponsoren, scheidsrechters, vrijwilligers en overige mensen die dit toernooi hebben mogelijk gemaakt.