Afbeelding

Expositie 'Kwetsbare Aarde' in Galerie De Burgerij met vier kunstenaars

VORDEN - Op zondag 17 januari om 15.30 UUR opent Tim Pardijs, voormalig stadsdichter van Zutphen, in Galerie De Burgerij, Zutphenseweg 11 de expositie 'Kwetsbare Aarde'. Vanuit een zeer uiteenlopend perspectief laten vier kunstenaars hun verdiepte omgang met de natuur zien. Ze tonen de natuur, het leven op aarde in haar kwetsbaarheid, schoonheid en 'rariteit'.

In de etalage van de galerie is een destructieve weergave van de aarde te zien: een wereldbol geslacht gelijk aan de walvisvaart. Ontwerper is keramist en marien bioloog Siebrecht van der Spoel.
Eddy Stolk is naast grafisch ontwerper gefascineerd door de schoonheid, vorm en kleur van insecten, skeletten en schedels. Zijn autonome werk is een combinatie van fotografie en typografie waaraan grafische elementen zijn toegevoegd.
Hans Keukelaar toont in zijn gouaches en acryl-schilderijen zijn liefde voor de natuur in al zijn vormen. In zijn weergave van planten en bloemen gaat hij uit van de werkelijkheid, maar een vrije interpretatie is voor hem vanzelfsprekend. Vanuit de reële afbeelding zoekt hij de poëzie, de lyrische abstractie.
De schilderijen van Anneke Bagerman kenmerken zich door eenvoud en perfectie en laten de beschouwer de kwetsbare pracht van de natuur intens beleven. Geliefde thema's zijn bloemenvelden. De schoonheid en fragiliteit hiervan worden monumentaal weergeven.
De expositie duurt t/m zondag 28 februari.


www.deburgerij-vorden.nl