The Village People tijdens de Playbackshow 2015.
The Village People tijdens de Playbackshow 2015. Foto: Alice Rouwhorst

Playbackshow Baak

Baak – Traditiegetrouw organiseert Jeugd- en Jongerenwerk Baak de jaarlijkse Playbackshow.

Verschillende kinderen uit Baak en omgeving zijn al geruime tijd aan het oefenen om een lied van hun idool goed te playbacken of live te zingen. Ze willen allen graag een echte look-a-like neerzetten. Om dit te bereiken is het kennen van de tekst alleen niet voldoende. Ook de performance op het toneel en de kleding verdient de nodige aandacht. Dit alles te samen maakt de playback act tot een goed optreden. En dat scoort weer bij de jury. Ervaring uit de vele voorgaande jaren leert dat het elk jaar wel snor zit met het niveau van de optredens. U kunt dit zelf aanschouwen op zaterdag 30 januari in zaal Herfkens aan de Zutphen Emmerikseweg 64.

Kinderen voor Kinderen, John Lennon, Madonna, Anita Meijer en Zara Larsson zijn een kleine greep uit de artiesten die op deze avond acte de presénce geven. Ook staat er een verrassingsoptreden gepland. De playbackshow begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur.


Lions 'vieren' eerst
lustrum tulpenactie

BRONCKHORST - Leden van de Lionsclub Bronckhorst gaan binnenkort al weer voor het vijfde jaar achtereen op de zaterdagen op pad om in zoveel mogelijk dorpen en buurtschappen binnen de gemeente Bronckhorst tulpen te verkopen. De opbrengst is bestemd voor de goede doelen van de Lionsclub.

Zo'n 2500 bossen (25000 tulpen) zijn er vorig jaar verkocht door de Lionsclub. "Vooral gemengde bossen doen het tegenwoordig goed," aldus Jordi Besselink van IJsseltulp uit Toldijk. Dankzij de welwillende medewerking van IJsseltulp kan de Lionsclub de tulpen scherp inkopen, zodat de opbrengst zoveel mogelijk naar de goede doelen van de Lionsclub gaat.

Welke deze goede doelen dit jaar zijn, wordt binnenkort via de pers bekend gemaakt. Dat geldt ook voor de data van de zaterdagen en de dorpen en buurtschappen waar de verkoop plaats vindt. Over de kwaliteit van de tulpen is Jordi Besselink van IJsseltulp ook dit jaar zeer te spreken. "Op de vaas blijven de tulpen minstens een week lang mooi, zeker als men af en toe het water ververst."


'Bonne Route' bij
Dialectkring Achterhoek

Lievelde - Op zondag 7 februari a.s. organiseert de Dialectkring Achterhook en Liemers (WWW.dialectkring.nl) een volgende aflevering van "Met dialect op de koffie".

Deze keer is de dialect-muziekgroep "Bonne Route" te gast. De groep speelt "mooie leedjes op zien Achterhooks", de streektaal waarin vooral de Achterhoekse levenswijze en gemoedelijkheid aangetoond wordt. De liedjes komen grotendeels 'uit eigen keuken' en de bijzondere combinaties van de verschillende instrumenten maakt het optreden tot een smakelijke en verrassende muzikale belevenis. Het optreden van "Bonne Route" komt het best tot zijn recht voor een luisterend publiek, dat het dialect in ere wil houden. De muziek wordt afgewisseld met verhalen van Dik Bartelink uit Winterswijk en Henk Lettink uit Hoogeveen.

Het programma is bij 'Erve Kots' in Lievelde en duurt van 11.00 uur tot 13.00 uur. De entree bedraagt 7 euro per persoon inclusief twee keer koffie of thee. Ook niet-leden van de Dialectkring zijn van harte welkom.


Afbeelding