Martien Pater en Riske Legtenberg in het nu nog vrijwel lege pand van Van Sinckel. Foto: Luuk  Stam
Martien Pater en Riske Legtenberg in het nu nog vrijwel lege pand van Van Sinckel. Foto: Luuk Stam Foto: Luuk Stam

Van Sinckel wil Vorden een stimulans gaan geven

Vorden - Winkelruimte voor ondernemers en werkruimte voor zzp'ers, met die combinatie hoopt Van Sinckel begin mei de deuren te openen van een nu nog leegstaand winkelpand aan de Dorpsstraat.

Door Luuk Stam

Het idee ontstond eind vorig jaar toen Vordense ondernemers bij elkaar kwamen om te praten over de leegstand in het dorp. Plaats van samenkomst was één van die leegstaande panden, de voormalige winkel van Sueters. "Iedereen moest zijn eigen stoel meenemen", vertelt Martien Pater. Samen met Riske Ligtenberg neemt Pater nu het initiatief om in dit pand iets nieuws op te starten.

Het doel is om de vitaliteit en aantrekkelijkheid van Vorden te bevorderen. "Wij hebben niet het idee dat we hier even de leegstand gaan oplossen", benadrukt Pater. "Maar we willen laten zien dat we er samen wel wat aan kunnen doen." Dat proberen de twee met Van Sinckel, met 'ck' geschreven. "We willen enige exclusiviteit uitstralen", verklaart Riske Legtenberg die schrijfwijze.

Zo komen er in de winkelruimte in het voorste gedeelte van het pand onder andere streekproducten en duurzaam speelgoed te staan. In het achterste gedeelte creëert Van Sinckel werkplekken voor zelfstandig ondernemers. Zowel bij de winkelruimte als bij de werkplekken gaat het om ondernemers voor wie een eigen winkelpand of eigen kantoor niet interessant is.

Ook wil Van Sinckel een uithangbord zijn voor ondernemers uit het buitengebied. De voormalige winkel van Sueters ligt helemaal aan het eind van de Dorpsstraat. Wie straks vanuit het centrum van Vorden naar Van Sinckel loopt, komt dus eerst langs een groot aantal andere zaken in het dorp. "Dat is alleen maar goed", vindt Pater. Dat saamhorigheidsgevoel is voor Van Sinckel belangrijk. "De leegstand is een probleem van heel Vorden", stelt Pater. "Die lege panden trekken de ziel uit het dorp weg."

Behalve dat Van Sinckel ervoor zorgt dat er een pand minder leegstaat, moet het ook een ontmoetingsplek worden. Voor klanten, maar vooral ook voor de verschillende ondernemers. De groep die spullen in de winkel aanbiedt en de groep zzp'ers die hier straks komt voor de werkruimte. "Het gaat elkaar versterken", zo is de overtuiging van de initiatiefnemers. Toch is het niet zo dat al die ondernemers steeds aanwezig zijn.

Riske Legtenberg zal het gezicht van de winkel worden. Zij coördineert alles en verzorgt de dagelijkse gang van zaken. In de winkel zijn verder kleding, brocante-artikelen en lifestyle-artikelen te koop. Maar ook ambachten zoals een smid zullen zich bij Van Sinckel presenteren. "Het moet dynamisch zijn en aantrekkelijk blijven", geeft Legtenberg aan. "We hebben hier een ruimte die veel mogelijkheden biedt." De streekproducten moeten gaan zorgen voor de dagelijkse loop. De bedoeling is dat het initiatief gaat uitgroeien tot een begrip in het dorp. "Alle mensen die Vorden bezoeken, die moeten straks ook langs Van Sinckel", vindt Martien Pater.


Heerlijkehuisjes.nl gelukkige
eigenaar Erf Bosgunst

HENGELO - Sinds 15 december is heerlijkehuisjes.nl eigenaar van Erf Bosgunst aan de Vordenseweg 80 in Hengelo. Op het voormalige boerenerf staat een sfeervol vakantieverblijf geschikt tot vijftien personen. Een locatie, die staat voor rust, ruimte, sfeervol en bovenal genieten.

Klaas Dekker, directeur heerlijkehuisjes.nl: ''Wij merken in het verhuren van vakantiehuizen en groepsaccommodaties al jarenlang dat de Achterhoek een populaire vakantiebestemming is. Hoewel wij Erf Bosgunst al enkele jaren via onze website verhuren, zijn wij erg blij met deze aankoop. Zo staan wij nog dichter aan de basis van de verblijfsrecreatie in de Achterhoek. Binnen ons familiebedrijf zijn de kernwaarden betrokkenheid, plezier en vooruitstrevendheid onze drijfveren. Onze ambitie is dan ook om Erf Bosgunst verder te ontwikkelen naar een locatie met meerdere en hoogwaardige groepsverblijven. Samen met inwoners en andere lokale ondernemers gaan we graag de uitdaging aan om onze gasten aan een plezierige vakantie te helpen."

Specialist
Heerlijkehuisjes.nl is sinds 2001 specialist in het verhuren van vakantiehuizen en groepsaccommodaties. Het aanbod bestaat uit circa 3.200 accommodaties van particuliere eigenaren en gerenommeerde vakantieparken. Via de website ontdekt en boekt u uw ideale vakantiehuis in Europa.


www.heerlijkehuisjes.nl

Afbeelding