Een aantal jubilarissen. Foto: PR
Een aantal jubilarissen. Foto: PR Foto:

Geen onbekend terrein

Vervolg van voorpagina

Kranenburg - "Voor de oudere carnavalsvierders is deze plek ook geen onbekend terrein. Immers in de begin jaren negentig van de vorige eeuw heeft het Kranenburgs carnavalsfeest hier ook al eens plaatsgevonden", zo verklaart voorzitter André Arfman van Stichting Kranenburgs Carnaval. Samen met René Eggink, Jesper Schmitz en Barry Nijenhuis vormt André Arfman het bestuur van de carnavalsstichting. Naast de nieuwe locatie is het feest dit jaar geprogrammeerd op twee dagen.

Barry Nijenhuis: "De vrijdagavond is komen te vervallen. De publieke belangstelling voor het playbackfestival was vorig jaar, ondanks goede acts, onvoldoende. Een aantal Kranenburgse talenten zullen nu zaterdagavond hun kunnen laten horen en zien. En we zijn, na vorig jaar een uitstapje te hebben gemaakt op de agenda, weer teruggekeerd naar het officiële carnavalsweekeinde. Vorig jaar misten we naar ons idee toch de publiciteit die doorgaans in de week voor de carnaval in de media te vinden is."

Carnavalsbal
Ook dit jaar is Stichting Kranenburgs Carnaval er in geslaagd om een uitdagend programma samen te stellen. Zaterdag 6 februari staat in het teken van de onthulling van de nieuwe prins of prinses tijdens het Carnavalsbal onder leiding van de Vordense band 'Anders is het niet' (20.30 uur).

Na het aftreden van Prinses Hester (Eggink) de Eerste en haar adjudant Lisette (Arfman), zal onder groots spektakel de nieuwe prins(es) zijn/haar opwachting maken. Wie het is blijft nog een groot geheim. Wel wordt er een cryptische omschrijving van de nieuwe prins(es) prijsgegeven: ´Deze komische prins(es) zie je veel op het strand'. Op het moment dat de nieuwe prins of prinses onthuld is worden onder leiding van ´Anders is het niet´ diverse polonaises gelopen. Verder zullen ook diverse gastoptredens de revue passeren en is er ruimte ingeruimd waarin een aantal lokale helden 'acte de precence' geven.

Gratis kindercarnaval
Het programma op zondag start om 14.30 uur met een ballonnenwedstrijd, de officiële start van het Kindercarnaval. Na het oplaten van de ballonnen zullen de kinderen om 14.45 uur in het cafégedeelte van ´t Wapen van ´t Medler worden getrakteerd op een show van Theaterfiets. Daarnaast zullen de kinderen een versnapering tijdens en na de show ontvangen waarbij de entree geheel gratis is door de opbrengst uit de jaarlijkse lotenverkoop.

Blinde Ed
Voor de ´oudere kinderen´ is het deze middag gelukt om 'Blinde Ed' te contracteren. Deze rasartiest is geen onbekende in de regio. De afgelopen jaren verwierf deze blinde artiest vooral bekendheid door zijn deelname aan het programma X-factor. Verder komt Sjarno de zingende postbezorger nog langs en zal DJ Martin het carnavalsfeest spectaculair afsluiten.

Verloting
Om de activiteiten van het Kindercarnaval te bekostigen hebben de vrijwilligers van de Stichting Kranenburgs Carnaval 23 januari loten verkocht in het buitengebied van Vorden. Dit zal zaterdag 30 januari voortgezet worden in het dorp Vorden. Dankzij de opbrengst van deze loterij is het mogelijk om tal van kinderen een leuke middag te bezorgen.

De trekking van de winnende lotnummers zal plaatsvinden op 5 februari door Prinses Carnaval Hester de Eerste.


Jubilarissen bij de
Vrouwen van Nu Vorden

Vorden - Tijdens de Algemene vergadering van de Vrouwen van Nu afdeling Vorden werden weer een aantal jubilarissen gehuldigd. De dames kregen een presentje en een bloemetje aangeboden door het bestuur.

Op de foto van links naar rechts: Mevr. A. Wesselink-Bakkerweerd 50 jaar lid, mevr. W.J. Hiddink-Kornegoor, mevr. R.A. Berenpas-Arfman, mevr. A. Schuerink-Bosman, mevr. G.W. Maalderink-Bloemendal, allen 40 jaar lid, mevr. G. Bannink-Susebeek 25 jaar lid en mevr. B.W. Velhorst-Voskamp 40 jaar lid. Op de foto ontbreekt mevr. M. Jansen-Bannink (25 jaar lid) die door omstandigheden niet aanwezig kon zijn. Zij kreeg de presentjes thuis aangeboden.