De postuurkanarie Fife Fancy van Jos Borgonjen die goud heeft gehaald. Foto: PR
De postuurkanarie Fife Fancy van Jos Borgonjen die goud heeft gehaald. Foto: PR Foto:

De Vogelvriend in de prijzen op Vogel 2016

Drie leden in de prijzen op NK

Vorden - Op het eerste gezamenlijke Nederlands kampioenschap van de bonden ANBvV en NBvV in Apeldoorn vielen maar liefst drie leden van De Vogelvriend Vorden in de prijzen.

Jos Borgonjen werd twee keer Nederlands kampioen met een stel postuurkanaries Fife Fancy bont intensief met 183 punten en een stel Fife Fancy bont schimmel met 183 punten. Bennie Horsting deed hetzelfde maar dan met kleurkanaries. Hij pakte twee maal goud met een stel kleurkanaries isabel geel mozaïek type 2 met 185 punten en een stel bruin opaal geel mozaïek type 2 met 183 punten.

Tenslotte ging Adrie Groen met drie keer zilver naar huis. Dat deed hij met een kleurkanarie agaat geel-ivoor schimmel met 91 punten, een stel Fife Fancy bont intensief 181 punten en een enkeling van hetzelfde soort met 93 punten.
In totaal deden er 13.727 vogels mee.

Meer informatie
Voor meer informatie en een video van de winnende vogels zie onderstaande website.


www.vogelvriendvorden.jimdo.com


William van der Veen benoemd tot Lid van Verdienste v.v. Vorden

Tijdens de receptie werden ook de jubilarissen gehuldigd

Vorden - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van v.v. Vorden op zondag 17 januari is oud-voorzitter William van der Veen, die in november 2015 de hamer na 9 jaar overgedragen heeft aan Marc van der Linden, benoemd tot 'Lid van Verdienste' van de voetbalvereniging Vorden. Naast het feit dat hij zich vele uren per week in al die 9 jaar heeft ingezet voor de vereniging werd hij tijdens de huldiging ook geroemd om zijn doelgerichtheid en ambitie.

William gaf als voorzitter leiding aan de vereniging in de periode dat de nieuw- en verbouw plaatsvond en waarbij hij in 2009 ook de opening mee maakte samen met het oudste lid Driekus Groot Jebbink, de privatisering die in 2013 zijn beslag kreeg en natuurlijk de sportieve successen waaronder de promotie van het 1e elftal in 2012 en het kampioenschap in 2015.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie worden ook altijd de jubilarissen gehuldigd, maar dit keer was er dus ook extra aandacht voor de scheidende voorzitter en samen met zijn vrouw Anita werd hij zeer terecht in het zonnetje gezet en kreeg William de gelegenheid om zelf ook een 'afscheidswoordje' te zeggen. Hij gaf aan dat hij al die 9 jaar als voorzitter heel veel plezier heeft beleefd aan het besturen van v.v. Vorden en in het algemeen aan het verenigingsleven en hij benadrukte nogmaals dat ook het bestuurslid zijn een vrijwilligerstaak is.

William bedankte dan ook al zijn mede-bestuursleden in de afgelopen 9 jaar voor de prettige samenwerking en kreeg tenslotte als dank voor al zijn inzet en belangrijke werk in de periode 2006-2015 de titel 'Lid van Verdienste' met de bijbehorende versierselen.

v.v. Vorden richting 90ste verjaardag

In het vervolg van de nieuwjaarsreceptie gaf voorzitter Marc van der Linden aan dat de vereniging met goede moed en veel vertrouwen richting haar 90ste verjaardag gaat. In 2019 is het 90 jaar geleden dat de club is opgericht en het huidige bestuur heeft de komende drie á vier jaar, waarin het middels een beleidsplan richting de 90 jaar wil gaan, dan ook in het teken van deze bijzondere verjaardag. De club is vanaf het 75-jarig jubileum in 2004 enorm gegroeid en het ledental staat op dit moment op 525 en het aantal elftallen op 35. Om op dit niveau te blijven heeft het bestuur in de komende maanden de doelstelling uitgesproken om samen met de commissie en de leden te komen tot een nieuw beleidsplan waarin de kaders en de doelstellingen worden bepaald voor de periode 2016-2020 op zowel sportief (jeugd en senioren) gebied als ook op horeca, accommodatie, sponsoring en P&R.

De leden Hugo van Ditshuizen, Richard de Vries (beide 25), Edwin Bekker en Marc van der Linden (beide 40), Jan Golstein en Jan Stegeman (beide 50) en Derk Besselink (60) werden allen gehuldigd wegens hun behaalde jubileum. Voor een ieder was er een kort verhaal met bijbehorende foto's, waarin bij een ieder enkele fraaie Vordense anekdotes naar voren kwam.

60 jaar lidmaatschap
Hoogtepunt hierbij was echter wel de huldiging van Derk Besselink, want met maar liefst 60 jaar lidmaatschap en het feit dat hij vanaf 1955 al op ons Sportpark rond loopt en nu nog iedere week als jeugdtrainer op de woensdagmiddag aanwezig is geeft wel aan dat het hier om een zeer bijzonder lid gaat.

Na zijn 25-, 40 en 50-jarig lidmaatschap kreeg hij dan ook met een welgemeend applaus en een grote bos bloemen voor de vierde keer de versierselen overhandigd.