De auto waarmee Jorg Ebbers het traject rijdt. Foto: PR
De auto waarmee Jorg Ebbers het traject rijdt. Foto: PR Foto: Henri Walterbos

Startfeest Expeditie Noordkaap met tal
van activiteiten

Het is aftellen geblazen tot zondag 31 januari

LICHTENVOORDE - De voorbereidingen zitten er op, de puntjes staan op de i. Het is aftellen geblazen tot aan zondag 31 januari, 13.00 uur, wanneer de 13 deelnemende teams 'weggeschoten' en uitgezwaaid zullen worden voor '8000 kilometer avontuur.'

Door Henri Walterbos

Expeditie Noordkaap is een achtdaagse toertocht naar het noordelijkste puntje van het Europese continent, die de deelnemers naar de mooiste plekken in Scandinavië brengt, met als hoogtepunt een bezoek aan de Noordkaap zelf.

Expositie Noordkaap onderscheid zich

Zijn er tal van vergelijkbare expedities zo op het eerste oog, Expeditie Noordkaap onderscheidt zich duidelijk van de andere tochten. "Wij zijn niet commercieel. Wij willen terug naar de basis. De deelnemer staat centraal en alle werkzaamheden worden verricht door vrijwilligers," benadrukt mede-organisator Jorg Ebbers nogmaals. "Het is geen rally. Je doet het wel deels tegen elkaar, maar ook vooral met elkaar. Het groepsproces is zeer belangrijk. We zitten elke nacht allen met elkaar in hetzelfde hotel." Jorg Ebbers en zijn kompanen organisatoren zijn bijzonder ingenomen met de deelname van dertien teams. "Het is de eerste editie moet je bedenken. Nee, dit aantal hadden wij vooraf niet durven dromen."

Eerste nacht doorrijden
Deelnemers komen overal vandaan, zowel uit de regio als ook van daarbuiten. "De tocht zal via de mooiste plekjes van Noorwegen, Zweden en/of Finland verlopen tot aan de Noordkaap, waarbij de eerste nacht doorgereden zal worden, zonder overnachting. Dit om al een groot deel van de kilometers weg te rijden. De eerste nacht zijn ze het nog het meest fit, en wordt er om en om gereden."

Startfeest
Deelnemers en organisatoren zien er inmiddels reikhalzend naar uit het startterrein te verlaten om koers te zetten naar Noord-Europa, voor bezoekers zal de startetappe eveneens zeer de moeite zijn om bij te wonen. Tal van activiteiten, gerelateerd aan de expeditie, staan op stapel en allen gratis te gebruiken; een rijsimulator, mini-quadbaan, schminken, springkussen, Red Bull promotieteam, ijssculpturen, klimwand, informatieve stands een demonstratie van de brandweer.

Daarnaast bijzondere bezienswaardigheden als rendieren en de mooiste oldtimers. Uiteraard staat ook de koffie, een kopje thee of de dampende warme chocolademelk klaar. Eveneens gratis. Vanaf 11.00 uur is het startterrein bij Roemaat Transport, Albert Schweitzerstraat in Lichtenvoorde geopend en kan er gebruik gemaakt worden van alle attracties.

De expeditie kan door het thuisfront en andere geïnteresseerden 24/7 gevolgd worden via de BackOffice, in Lichtenvoorde. Zondag 7 februari komen de bolides weer aan bij Pillen 't Zwaantje in Lichtenvoorde.


www.expeditie-noordkaap.nl