Joop en Herma (r) Bruggink feliciteren Kizzy Vriend (m) met haar winnende inzending.
Joop en Herma (r) Bruggink feliciteren Kizzy Vriend (m) met haar winnende inzending. Foto: Bernadet te Velthuis

Nieuw broodsoort 'Stork' is geboren bij Bakkerij Joop

Vorden – De afgelopen weken had Bakkerij Joop een actie voor het verzinnen van een naam voor een nieuw broodsoort. De winnende inzending 'Stork' kwam van Kizzy Vriend uit Vorden met de volgende uitleg: "In dialect betekent 'Stork' ooievaar,dus een nieuw brood is geboren". Zij heeft hiermee een maand lang gratis brood gewonnen.

Joop en Herma van Bakkerij Joop:"Bij Bakkerij Joop willen wij voor elke smaak een brood bakken. Het nieuwe broodsoort is een smaakvol, licht meergranenbrood dat lactosevrij is en géén E-nummers en conserveringsmiddelen bevat."

Op Facebook en in de winkel stroomden de inzendingen binnen. "We waren overdonderd door het aantal reacties en het was moeilijk een keuze te maken. Aangezien Joop en ik vaak dialect met elkaar spreken, vonden wij deze naam passen bij ons en ons bedrijf".

Vrijdagmiddag 12 februari werd Kizzy Vriend uitgenodigd in de bakkerij om de felicitaties, inclusief een prachtige bos bloemen, in ontvangst te nemen. Komende maand mag zij gratis brood komen halen bij Bakkerij Joop.

Zie ook de advertentie elders in deze krant