De jeugd aan het werk tijdens de halve finale NOJK in Assen. Foto: PR
De jeugd aan het werk tijdens de halve finale NOJK in Assen. Foto: PR Foto:

Jongens C van Dash proberen zich staande te houden in halve finale NOJK in Assen

Jongens Dash beleven dag tussen topclubs

Vorden/Assen - Afgelopen zaterdag werd de halve finale Nederlands Open Club Kampioenschap gespeeld in Assen. Tijdens de halve finale strijden de beste zestien volleybalclubs Jongens C van Nederland voor een finaleplaats.

Dat de jongens C van Dash zich voor de halve finale hadden weten te plaatsen is al een topprestatie op zich. Ze moesten zich meten met de grote clubs uit Noord/Oost Nederland.

Natuurlijk werden er voorafgaand aan de halve finale wat extra teamtrainingen ingezet. Vervolgens reisden de jongens met hun leiding vol goede moed af naar Assen. Er werd gespeeld in een poule van vier, twee sets per wedstrijd. De eerste wedstrijd konden we goed tegenstand bieden, echter de tegenstander had een te sterke troef in handen, een midaanvaller van 1 meter 95 die veelvuldig werd aangespeeld. Dash verloor helaas met 2-0. De tweede wedstrijd begonnen de jongens niet goed en haalden daardoor niet het gewenste niveau. De tweede set was een heel ander verhaal. De jongens van Dash zetten de tegenstander zodanig onder druk, dat deze de fouten maakten. Dash won de set met 25-23. Een mooie 1-1 was het resultaat.

De derde wedstrijd begonnen de jongens zeer sterk, gedurende lange tijd konden ze de tegenstander onder druk houden, maar net op het laatste beslissende moment niet meer, de set werd verloren met 23-25.
De tweede set hadden de jongens van Dash problemen om het niveau van de vorige set te halen, dit maakte het lastig om onder de druk van de tegenstander uit te komen. De wedstrijd werd verloren met 2-0.

Al met al hebben we een topdag gehad en hebben de jongens C van Dash zich goed staande weten te houden tussen de topclubs.