Vorden MC1 ontvangt nieuwe tassen van DutchPC

Vorden - Het meidenteam van Vorden MC1 heeft afgelopen zaterdag 13 februari nieuwe sporttassen van onze sponsor Dutch PC Electronics ontvangen.

Het team is dankbaar voor de nieuwe tassen. Daarom werd als dank Ferry Klein Brinke van Dutch PC een boeket bloemen aangeboden door de sponsorcommissie van v.v. Vorden.

Volle buit voor Dash dames 1

Vorden - Op zaterdag 13 februari stond voor Dash dames 1 een onbekende tegenstander op het programma. Ze mochten aantreden tegen SVI dames 1 in Zwolle. De Vordenaren staan momenteel op de 3e plek en SVI staat 9e. De dames van Dash wilden graag vlammend van start gaan om de punten mee terug te nemen naar Vorden en om de laatste wedstrijd recht te zetten. Hierin werden weliswaar alle punten gepakt, maar het vertoonde spel was niet hoogstaand.

Maar in het begin van de eerste set stond het gelijk al 4-0 voor SVI. Het was even wennen in de rumoerige zaal waar erg weinig ruimte om het veld was. Maar vanaf een stand van 8-8 wist Dash door te drukken met meerdere goede serviceseries. Hier wist de tegenpartij geen antwoord op, waardoor de set al snel een prooi was voor de Vordenaren; 12-25.
De tweede set begonnen de dames uit het Achtkastelendorp voortvarend. De druk met de service werd doorgezet. Er stond een kleine voorsprong op het scorebord, maar niet veel later stond de stand ook alweer gelijk. Door te veel eigen fouten konden de rood-zwarten maar geen grote voorsprong opbouwen. Zo bleef het gedurende deze set spannend tot het laatste moment. Aan het einde van de set wist Dash met een paar prachtige blokpunten door te drukken en werd de set uiteindelijk binnen gehaald met 22-25.

De Vordense dames hadden twee punten op zak, maar waren naar Zwolle gekomen voor de volle buit. De derde set werd het wat wisselvalliger. Het welbekende derde set syndroom zou je haast zeggen. Iedereen stond net even iets minder op scherp, de service liep minder lekker en ook de scores bleven uit. Het ging nog steeds gelijk op, want ook SVI maakte fouten. Met een dubbele wissel kwam Karien Meutstege aan service. Zij serveerde ons met een aantal directe punten naar een flinke voorsprong. Met wat discutabele punten van de arbitrage leek het toch nog spannend te worden aan het eind, maar Dash rook de winst al en liet zich de kaas niet meer van het brood eten. Met 20-25 was ook de derde set winnend afgesloten.

Nu nog het bonuspunt. Normaal gesproken speelt een tegenstander alles of niets en krijgen de dames uit Vorden een extra druk op de schouders om dit punt nog binnen te halen, maar vandaag niet. De service liep weer als een trein, de blokkering werkte een aantal ballen flink hard aan de grond en ook de verdediging liet niks aan het toeval over en raapte alle ballen van de vloer. Het was dan ook niet gek dat aan het eind van de vierde set dezelfde stand als in de eerste set op het telbord stond; 12-25.

Dus met een goed gevoel en lekker spel hebben de dames van Dash de vijf punten mee naar huis kunnen nemen. Volgende week mogen zij weer thuis tegen SVS dames 1. In de uitwedstrijd heeft Dash zich hier zeker niet van haar sterkste kant laten zien. Laten we hopen dat ze dat zaterdag wel kunnen doen en hiermee ook de winst in Vorden kunnen houden. Kom kijken om 17.45 uur in sporthal 't Jebbink!