Men kon zich verdiepen in onderwerpen gerelateerd aan overlijden, uitvaart en verwerking. Foto: PR
Men kon zich verdiepen in onderwerpen gerelateerd aan overlijden, uitvaart en verwerking. Foto: PR Foto:

'Voor een onuitwisbare herinnering'

"Sfeer was warm en laagdrempelig"

Laren - Afgelopen zaterdag vond in het Kulturhus in Laren Gld. beurs & symposium 'Voor een onuitwisbare herinnering' plaats. Een evenement met exposanten en lezingen over onderwerpen gerelateerd aan overlijden, uitvaart en verwerking.

Er waren o.a. urnen te zien, kisten, waden, rouwfotografie en –film, gedichtenbundels, troostkalenders, kinderkistjes in hartvorm, herinner-dingen-dozen met foto, en er was informatie omtrent de laatste levensfase, uitvaartzorg, verliesverwerking en notaris- en financiële zaken.

Voor de deur stond een 7,5 meter lange oldtimer-rouwauto. Het was een groot succes. Vooral vanwege het feit dat het breder was opgezet dan alleen een uitvaartbeurs en ook de combinatie met sprekers werd erg gewaardeerd. Organisatoren Irma Wagenvoort (rouw- en verliesbegeleiding uit Laren) en Ester Dolphijn (uitvaartondernemer uit Lochem) vertellen: "We waren totaal verrast door de grote hoeveelheid bezoekers die we mochten verwelkomen! Voor de lezing van de Belgische rouwdeskundige Manu Keirse hadden we 100 stoelen klaargezet. We hebben er veel stoelen bij moeten zetten en zelfs mensen in de gang neer moeten zetten. Zo kon iedereen de lezing toch bijwonen."

"De sfeer was precies zoals we in gedachten hadden: warm en laagdrempelig. "De uitvaartzangeres zong zacht hele toepasselijke liedjes, wat de sfeer nog aangenamer maakte. En wat een positieve reacties mochten we horen; 'we wisten niet dat er zoveel mogelijkheden zijn op het gebied van afscheid nemen', 'ik ben geraakt en onder de indruk van de mooie woorden die zijn gesproken', 'de beurs? Een eye-opener', 'alhoewel het onderwerp best wel lastig is, ga ik hier blij weg'. En daar hebben we het voor gedaan, om iedereen te informeren en te inspireren."

De exposanten waren zeer verrast door de oprechte belangstelling van de bezoekers. Manu Keirse, wat een bijzondere man, heeft heel veel mensen in de harten geraakt. Kortom; een zeer geslaagde dag, waar de organisatie met een heel goed gevoel op terug kijkt.