De Vordense badmintonners zijn ongeslagen kampioen geworden. Foto: PR
De Vordense badmintonners zijn ongeslagen kampioen geworden. Foto: PR Foto:

Flash Vorden ongeslagen kampioen

Vorden - Door donderdag 11 februari met 6-2 van het Duivense Thuve te winnen is Flash Vorden 1 kampioen geworden in de eerste klasse van District Oost. De Vordense badmintonners zijn daarmee zelfs ongeslagen kampioen geworden. Van de nu gespeelde 13 wedstrijden wist het team er 11 te winnen en speelde het 2 keer gelijk. Er volgt nog één wedstrijd tegen het Doetinchemse Phido.

Tegen Thuve was het team compleet. Chjehrando Gasper, Niels Lijftogt, Anne van Eeuwijk, Vera Velhorst en Laura Hulshof speelden zeer sterk en wisten het in grote getale opgekomen publiek met mooie slagenwisselingen te vermaken. Chjehrando won zijn enkelspel met 21-16 en 21-17. Niels liet er ook geen misverstand over bestaan dat hij zijn partij wilde winnen en met 21-14 en 21-15 haalde hij het tweede punt binnen. Toen Anne daarna in twee sets won was het kampioenschap een feit. Het team werd in de bloemen gezet en kreeg een groot applaus van de andere leden van de vereniging en het publiek.

Vera probeerde haar gemiddelde ook hoog te houden. Zij trof echter een fanatieke tegenspeelster. De eerste set verliep spannend met ging met 24-22 naar de Duivense. In de tweede set werd het 21-15 voor Thuve. In het herendubbel lieten de heren van Flash zien waarom zij in het district zo gevreesd worden. Het tandem Chjehrando en Niels is zo goed op elkaar ingespeeld dat zij moeilijk zijn te verslaan. Ook nu trokken zij de partij met 21-9 en 21-16 duidelijk naar zich toe. Laura en Vera wilden daar in het damesdubbel een vervolg aan geven. Maar zij verloren de eerste set met 21-13. De spannende tweede set wisten zij echter met 23-21 te winnen en ook de derde set was tot het eind toe spannend. Alleen ging de overwinning met 21-19 naar Thuve.

Flash liet daarna in de gemengd dubbels zien dat zij de terechte kampioen zijn. Niels en Anne wisten met 21-19 en 21-15 in twee sets te winnen en Chjehrando en Laura met 17-21, 21-15 en 21-19 in drie sets. Daarna was het nog lang gezellig in de kantine van sporthal 't Jebbink.