Tijdens de winterwandeling draaide de Lindesche Molen volop. Foto: Jan Hendriksen.
Tijdens de winterwandeling draaide de Lindesche Molen volop. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

'Doorgewinterde' wandelaars laten zich

niet door regen weerhouden

Vorden – De 'doorgewinterde' wandelaars stonden al ruim voor aanvang van de Winterwandeling vanaf de Lindesche Molen in de startblokken. "De meeste regen valt langs ons heen", was de gevatte reactie van een wandelaar die eventjes het 'rondje' van twintig kilometer in meepakte. Ondanks de miezerige regenachtige weersomstandigheden gingen zondag toch nog ruim 250 wandelaars van start voor de vijfde Winterwandeling van Stichting de Lindesche Molen ten bate van het onderhoud van de Lindese beltmolen Ons Belang.

Door Jan Hendriksen

De wandelaars hadden de keuze uit drie afstanden: vijf kilometer voor beginnende wandelaars, tien kilometer en voor de geoefende wandelaars was er een tocht van twintig kilometer. "Was het weer goed geweest dan hadden we ook voor de twintig kilometer gekozen", zo lieten Bennie (66) en Bertha (68) Hanskamp uit Ruurlo weten. Het echtpaar is al weer voorzichtig in training voor de Barchemse wandelvierdaagse die eind juni op de agenda prijkt. De tochten gingen zondag vanaf de molen in zuid -oostelijke richting de Hengelose buurtschap Varssel. De organisatie had de route volledig uitgezet met duidelijk zichtbare pijlen die vooraf door Jan Arfman waren gecontroleerd. Er werd gewandeld over zowel verharde- als zandwegen. Ook een aantal boswandelpaden waren opgenomen in de route die hier en daar door de regen wat 'glibberig' waren. Op de route van tien en twintig kilometer was er halverwege bij de voormalige basisschool in Varssel een pauze plek ingericht.

De Lindesche molen, ook wel Ons Belang genoemd, is een achtkantige beltmolen gesitueerd aan de Lindeseweg. De romp van de molen is deels steen en deels met riet gedekt. De kap is geheel met riet gedekt. De wieken hebben een vlucht van 22,60 meter. De molen is in 1971 gerestaureerd. De molen is draaivaardig, maar wordt voor andere doeleinden gebruikt. In de molen is op de begane grond een theater gevestigd.

Tijdens de winterwandeling draaide de Lindesche Molen volop. Foto: Jan Hendriksen.