Duizenden sneeuwklokjes stonden dit jaar al vroeg in bloei. Foto: Jan Hendriksen.
Duizenden sneeuwklokjes stonden dit jaar al vroeg in bloei. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Ondanks regen genieten van sneeuwklokjes

Vorden – "Die mensen die een kijkje kwamen nemen hebben ondanks de regen volop genoten. En dat heeft ons goed gedaan. We hebben veel aspecten rond onze tuin open stellingen in de hand. Maar de weersomstandigheden niet." Jennine en Evert Kees van de Plassche-Staring en hun 'crew' van Buitenplaats de Wildenborch stonden afgelopen weekeinde paraat voor de ontvangst tijdens de open tuindagen.

Door Jan Hendriksen

Een week eerder dan voorzien was de tuin geopend om het publiek te laten genieten van de duizenden sneeuwklokjes die op vele plekken in de tuin en in het bos te vinden zijn. Onder de hoge bomen en in het gras, tussen de bladeren en langs het water. Hier en daar stonden de narcissen al in bloei en zelfs de krokus durfde het ondanks de regen het aan zijn kopje boven het gras uit te steken. Over de twee dagen kwamen exact 136 mensen een kijkje nemen. "En dat viel ons ondanks de zeer miezerige weersomstandigheden niet tegen. Natuurlijk hoopt je op een groter bezoek. Maar die mensen die een kijkje kwamen nemen hebben zeer genoten", aldus Evert Kees van de Plassche. Op zaterdag 21 en zondag 22 mei zijn de aangelegde tuinen in Engelse landschapsstijl, die het achter het huis van Buitenplaats de Wildenborch liggen, weer geopend tijdens als de tuin zijn voorjaarspracht toont. Zondag 21 augustus is de tuin in zijn 'zomertooi' te bezichtigen.

Tuinconcerten
Zondag 3 juli vinden op Buitenplaats de Wildenborch twee unieke tuinconcerten plaats. De uitvoering wordt verzorgd door het Simeonkwartet 's morgens vindt een koffieconcert plaats van ongeveer één uur, met werken van Milhaud (Paris), Ravel (Bolero), Bach & Piazzola en de Sabeldans van Chatsjatoerjan. In de middaguren zal de Canto Ostinato van Simeon ten Holt te gehore worden gebracht.


www.wildenborch.nl