De tweede set kwamen de dames van Dash al gauw op voorsprong. Foto: PR
De tweede set kwamen de dames van Dash al gauw op voorsprong. Foto: PR Foto:

Derde 4-0 zege op rij voor Dash

Thuiswedstrijd met beperkte selectie

Vorden - Zaterdag 20 februari stond de tweede ontmoeting van Dash dames 1 tegen SVS dames 1 op het programma. Vorig jaar november troffen de twee teams elkaar ook al, toen in Schalkhaar. Deze wedstrijd werd toen, zwaar bevochten, gewonnen door de Vordense dames met 3-1. Met name de stroeve vloer stond nog in het geheugen gegrift.

Voordeel was dat er dit keer in de thuishal, 't Jebbink in Vorden, gespeeld mocht worden. Door twee geblesseerden en een vakantieganger aan de kant van Dash, werd de selectie aan Vordense kant beperkt. Gelukkig kon Maaike Draaijer uit dames 2 zich toevoegen aan het eerste van Dash om zo de kant van de Vordenaren te versterken.

De eerste set was even inkomen voor Dash. Het begin van de set ging gelijk op, waarna de Vordenaren vervolgens doordrukten en de set binnen wisten te halen. Deze werd mooi en degelijk gewonnen met een stand van 25-20. Dit was mede te danken aan de goede servicedruk, waarvan coach Ellen Leunk, al had aangegeven dat deze belangrijk zou worden.

De tweede set kwamen de dames van Dash al gauw op voorsprong. Goed verdedigend werk in het achterveld van Mandy Nijbroek zorgde ervoor dat er gebaterd kon worden. Door veel gescoorde ballen en sterke servicedruk trokken de Vordenaren aan het langste eind. Dit resulteerde in een 25-17 setwinst.

De derde set was een ander verhaal. Na een serviceserie van Schalkhaarse kant keken de dames uit het achtkastelendorp tegen een achterstand aan. Het kostte veel moeite en met, niet altijd even mooi, vechtvolleybal kwam Dash zij aan zij met SVS tot 23-23.

Momenteel 58 punten uit 15 wedstrijden

Uiteindelijk werd pas bij het derde set- en matchpunt de set binnen gehaald met 27-25. Hierin was de scheidsrechter beslissend door een aantal technische fouten door de vingers te zien. Echter werden deze fouten door beide teams gemaakt.

Op naar het bonuspunt! De vierde set werd er weer prima volleybal laten zien nadat Debbie van de Vlekkert het eerste punt, direct, snoeihard binnen ramde! Een strakke service zorgde voor veel punten aan de kant van Vorden. Met veel enthousiasme werd de set binnen gehaald en klonk het Vordense volkslied luid door sporthal 't Jebbink. Deze set werd gewonnen met 25-20.

Na deze overwinning bezetten de Vordense dames momenteel een 3e plek op de ranglijst met 58 punten uit 15 wedstrijden. Het gat met de nummer twee is, door de winst op SVS, 1 punt kleiner geworden en bedraagt nu 3 punten.

Volgende wedstrijd
De volgende wedstrijd speelt Dash dames 1 op 27 februari tegen het tweede dames team van Ecare Apollo uit Borne in sporthal 'de Veste'. Dit team staat momenteel 5e op de ranglijst met 44 punten uit 15 wedstrijden.

Dash hoopt vele supporters te mogen verwelkomen, want dit zal het team hard nodig hebben.