Neerlandicus Frits Spits. Foto: PR
Neerlandicus Frits Spits. Foto: PR Foto:

Marlies Claasen interviewt Frits Spits tijdens
lezing in Vorden

Vorden - Op maandagavond 25 april komt de bekende radiopresentator en muziekkenner Frits Spits naar Vorden en geeft een lezing bij hotel Bakker.

Generaties jongeren groeiden op met het veelbeluisterde radioprogramma 'De Avondspits'. Daarna presenteerde hij Tijd voor Twee, De Strepen van Spits en momenteel nog De Taalstaat op zaterdagochtend. Hij heeft onlangs een boek uitgebracht met 4 CD's met de mooiste Nederlandstalige liedjes. Liedjes die de meeste mensen kennen, liedjes die je bijblijven, liedjes waar je wat mee hebt. Het is een luistergids van de Nederlandse muziekgeschiedenis geworden onder de titel: 'De Standaards van Spits'.

Frits Spits is neerlandicus, taal is heel belangrijk voor hem en op die gronden heeft hij de liedjes ook uitgezocht. Ze komen uit het cabaret, uit de rockmuziek of uit de popwereld; als de tekst maar goed is. Op de CD's staan o.a. liedjes van Boudewijn de Groot, Drs. P, Herman van Veen, Ramses Shaffy, Liesbeth List, Frans Halsema, Rob de Nijs, maar ook Spinvis en Daniël Lohues.

Op de avond bij Bakker zal Spits over zijn keuze geïnterviewd worden door Marlies Claasen, bekend als presentator van TVGelderland en wat nog leuker is, Marlies is ook zangeres en zingt een aantal liedjes live begeleid door Tom Klein op gitaar. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten in de voorverkoop bij Bruna.

Meer informatie ook op de website van het Cultuurfonds Vorden.


www.cultuurfondsvorden.nl