Vermakelijk stuk waarin acteurs zich in konden leven. Foto: Ellen Besselink.
Vermakelijk stuk waarin acteurs zich in konden leven. Foto: Ellen Besselink. Foto:

Staande ovatie voor toneelspelers Veldwijk

Vorden - Vrijdag 15 april gaf de toneelgroep van buurtvereniging "de Veldwijk"' in het Dorpscentrum van Vorden haar jaarlijkse uitvoering. Dit jaar werd 'Hoe Jantje Jan wordt' een blijspel van H. de Vries in twee bedrijven onder het voetlicht gebracht. De Veldwijkers mogen trots zijn op hun toneelgroep, want het is geen kleinigheid om twee en een half uur lang een bomvolle zaal (245 bezoekers) gevuld met Veldwijkers en inmiddels ook andere toneelliefhebbers te vermaken. Want wederom wist Gerard Smeenk ook deze keer weer een vermakelijk stuk te vinden waar de acteurs zich goed in konden uitleven. Zo goed zelfs dat het spel regelmatig werd onderbroken door een enthousiast applaus uit de zaal.

Jacob Huizing (Dik Groot Jebbink) en zijn vrouw Bertha (Ada Winkels) willen graag dat hun zoon Jantje (Appie Winkels) een slome slungel van 40 jaar de boekhouding overneemt en eens op zoek gaat naar een vrouw. Samen willen ze het wat kalmer aan gaan doen. Jantje heeft alleen maar oog voor zijn duiven en anders niks. Maar hun vertegenwoordiger Wim Boersma (Frank Hollander) zit met zijn vriendin Yvon Meertens (Ans Winkel) in de maag en wil haar graag kwijt omdat zijn vrouw Gre Boersma (Erna Groot Jebbink) argwaan heeft gekregen. Yvon een hupse dame kan mooi Jantje helpen met de boekhouding en gelijk Jantje een beetje ''opkrikken''. Maar buurvrouw Gonne Vos (Jose Mokkink) heeft ook nog wel wat voor Jantje. Mieke (Gerda Dekkers) een ongetrouwde slome verlegen dochter van haar broer, moet ook nog aan de man. Maar buurman Geert Vos (Herwin Wilgenhof) is er niet helemaal mee eens. Jantje moet zelf kiezen. Maar voordat Jantje uiteindelijk zijn (onverwachte) keuze heeft gemaakt, hebben alle spelers stuk voor stuk en met enorm veel enthousiasme een doldwaze hilarische voorstelling op de planken gebracht.

Het publiek genoot en bedankte de spelers met een zeer verdiende staande ovatie.

Dit alles onder regie van Gerard Smeenk en niet te vergeten Anneke Bouwmeister (souffleuse). De grime was in handen van Ada en Jitske Winkels. Fotografie: Ellen Besselink. Film: Frens Lotterman.


KunstBus van Vorden komt er weer aan

Vervolg van voorpagina

Vorden - Maar ook voor ù - als u nog nooit bent mee geweest met de kunstbus, moeten de enthousiaste reacties een goede reden zijn om komend seizoen met ons mee te gaan. Stel u eens voor: een bezoek aan de schouwburg en geen gedoe meer om aan kaartjes te komen, niet meer 's avonds in het donker rijden, geen parkeerproblemen en voor de deur van de schouwburg worden afgezet. De werkgroep roept iedereen die geïnteresseerd is zich aan te melden, want alleen wanneer de bus vol komt hoeven zij de ritprijs niet te verhogen. Bovendien zouden zij graag hun tienjarig jubileum vieren over twee jaar, dus zorg dat de KunstBus blijft bestaan.

Programma
Het programma voor het komende seizoen zal binnenkort bekend worden gemaakt, houd hiervoor het Contact in de gaten. Mocht u intussen meer willen weten, dan kunt u de leden van de werkgroep Kunstbus Vorden e.o bellen voor informatie op de volgende nummers. Annie Meijer: 0575 553246; Lamien Nijhoff: 0575 552118; Gerda Klein Geltink: 0575 55441457; Antoinette Timmer: 0575 552027.