Marieke en Monique Jansen zetten de organisatie van de Kindermiddag Vorden voort in een nieuwe stichting. Foto: Gerwin Nijkamp
Marieke en Monique Jansen zetten de organisatie van de Kindermiddag Vorden voort in een nieuwe stichting. Foto: Gerwin Nijkamp

Kindermiddag Vorden blijft bestaan

VORDEN - Goed nieuws voor alle kinderen uit Vorden en omgeving. De kindermiddag die traditiegetrouw op de middag voorafgaand aan Booming Vorden (voorheen Midzomerfeest) werd gehouden, blijft bestaan. Marieke en Monique Jansen hebben de Stichting Kindermiddag Vorden opgericht en blijven zich volop inzetten om met name de jongste inwoners van het dorp een leuke middag te bezorgen op de kasteelweide.

Door Gerwin Nijkamp

De zussen organiseerden de kinderactiviteiten voorheen onder de vlag van de STEVO (Stichting Evenementen Vorden), maar deze stichting stopt met de organisatie van Booming Vorden. Marieke en Monique willen het feestje voor de kinderen niet verloren laten gaan en blijven zich vol plezier en enthousiasme inzetten om er een leuke kindermiddag van te maken in deze nieuwe opzet. Dat is aan deze dames wel besteed. De afgelopen twee jaar groeide het aantal deelnemers van 150 naar 350 kinderen.

"We hebben er destijds een nieuwe draai aan gegeven", vertellen de meiden enthousiast. "Voor de kinderen hebben we een spelparcours uitgezet, waar ze onderweg stempels kunnen krijgen. Bij een volle kaart ontvangen ze dan een prijs." Ook betrekken ze de scholen bij het feest door in de klassen kleurplaten uit te delen.

Kindermiddag op zondag
Nu de kindermiddag niet meer gekoppeld is aan Booming Vorden, zagen Marieke en Monique de kans schoon om het evenement te verplaatsen van zaterdag naar zondag. Ook duurt het feestje wat langer dan voorheen. Zondag 26 juni van 14.00 tot 19.00 uur kunnen kinderen van alle leeftijden een leuke middag beleven met veel spelletjes, paardrijden, schminken, een clown en de nodige hapjes en drankjes. Ook komen de lokale helden van Verdwaald om de kinderen en hun ouders te vermaken met muziek.

Dankzij de vele sponsoren is de kindermiddag voor kinderen helemaal gratis. Volwassenen betalen wel voor een hapje en drankje.
Ondernemers die Monique en Marieke willen helpen het evenement in de toekomst mogelijk te maken door ook sponsor te worden, kunnen contact opnemen via het e-mailadres.


stichtingkindermiddagvorden@hotmail.com


Voetbal Vriendinnendag en extraatje Vriendenloterij

Vorden - Om meer meiden kennis te laten maken met voetbal, organiseren V.V. Vorden en S.V. Sociï samen een leuke vriendinnendag vol met voetbalactiviteiten op zondag 24 april van 11.30 tot 14.00 uur aan de Oude Zutphenseweg 11 in Vorden. Heb je interesse en ben je geboren in/of tussen 2001 en 2006, meld je dan uiterlijk woensdag 20 april aan via vorden.meidenvoetbal@erwimito.nl. Kom in je sporttenue en neem voetbalschoenen en scheenbeschermers mee, als je die hebt. Het zwembad is die middag open, dus neem eventueel je zwemspullen mee.

2.500 euro van VriendenLoterij
Voetbalvereniging Vorden ontvangt 2.500 euro dankzij Niels die de meeste voetbalvragen goed heeft beantwoord tijdens een radiobattle in het kader van het nieuwe RTL-programma Matchwinner. Niels mag daarom namens de VriendenLoterij 2.500 euro schenken aan een voetbalvereniging naar keuze. Tijdens de radiobattle stelde Wilfred Genee, presentator van de voetbalquiz Matchwinner, dj's van onder andere Radio 2, Qmusic, 100% NL en Radio Veronica vijf voetbalvragen. De dj's mochten bij het beantwoorden van de vragen hulp inschakelen van luisteraars. Niels hielp Qmusic-dj Lars Boele en beantwoordde de meeste vragen goed.