Het Budapest Saxophone Quartet treedt op in het Kulturhus Vorden. Foto: PR
Het Budapest Saxophone Quartet treedt op in het Kulturhus Vorden. Foto: PR Foto:

Kulturhus Vorden wordt gevuld
met saxofoonklanken

Kwartet gaf concerten in 22 landen

VORDEN - De programmacommissie van stichting Kulturhus Vorden presenteert een bijzonder concert op zondagmiddag 8 mei. Dan zullen de saxofoons klinken van het Budapest Saxophone Quartet.

Door Liesbeth Spaansen

Het Budapest Saxophone Quartet bestaat bijna twintig jaar en het zijn dezelfde vier vrienden die het kwartet op de Liszt Academie in Boedapest oprichtten. Zij studeerden ook samen af op het conservatorium in Parijs. Het kwartet gaf concerten in meer dan 22 landen, waaronder de VS, Canada, Japan, Zuid-Korea, Israël, Rusland en de rest van Europa.

Een van hun specialiteiten is om gasten uit te nodigen. Dit zijn solisten, vooral zang, maar ook piano, trompet, saxofoon, klavecimbel, orgel, hobo en fluit. Daarvan zijn verschillende albums gemaakt, waarvan drie puur Barok met verschillende zangers. Naast zes prestigieuze wedstrijdprijzen in Hongarije, Duitsland en Italië kregen zij in 2009 de Artisjus prijs voor het 'Highest Level Interpretation of Contemporary Music'. Het Budapest Saxophone Quartet bestaat uit Bence Szepesi, sopraan- en altsaxofoon en klarinet, Levente Puskás, alt- en sopraansaxofoon en klarinet, Bernát Tószegi, tenorsaxofoon en klarinet en Marcell Horváth, baritonsax, klarinet en basklarinet. Het treedt regelmatig samen op met symfonie- en harmonieorkesten en voert composities uit die speciaal voor hen zijn geschreven. Recent is een gloednieuw en uniek jazzproject gestart met het Marlies Claasen Trio.

Kaarten
Budapest Saxophone Quartet, 8 mei, aanvang 15.30 uur, deur open 15.00 uur. Prijs: 15 euro, in de voorverkoop voor 10 euro verkrijgbaar bij het Kulturhus en Bruna.


kulturhusvorden.nl