Stichting Fiets De Boer Op Bronckhorst West schotelen fietsers een mooie route voor op 5 mei. Foto: PR
Stichting Fiets De Boer Op Bronckhorst West schotelen fietsers een mooie route voor op 5 mei. Foto: PR

Fiets De Boer Op langs agrarische bedrijven

BRONCKHORST - Onder de titel Fiets De Boer Op wordt er dit jaar op 5 mei weer een fietstocht georganiseerd voor het hele gezin, met ontbijt vooraf. Langs een route van circa 29 kilometer worden verschillende bedrijven bezocht, waaronder een melkveehouder en een niet-alledaags mechanisatiebedrijf.

Door de vele stops is de tocht ook voor ongeoefende fietsers en kinderen goed te doen. De route is eenvoudig in te korten tot 20 km. Tevens is er een autoroute beschikbaar. Het startpunt is bij de familie Van Veldhuizen, Bakerwaardseweg 2 in Bronkhorst. Starten en ontbijt vanaf 8.00 uur tot 10.30 uur. Deelname kost 6 euro per persoon, inclusief ontbijt. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Deelnemers krijgen de routebeschrijving bij het startpunt, aanmelden is niet nodig. Er is parkeergelegenheid aanwezig.
Een verzoek van de organisatie: graag aanrijden via de Bontekoeweg om verkeersoverlast in het stadje Bronkhorst te voorkomen.


Olga Oosterink: (0314) 381440 of (06) 10646993.

Anneke Gr.Roessink: (0575) 470245 of (06) 18375569.

www.fietsdeboerop.wix.com/fietsdeboerop


Rommelmarkt Crescendo houdt op te bestaan

HENGELO - Na ruim veertig jaren is er een eind gekomen aan de jaarlijkse rommelmarkt, georganiseerd door muziekvereniging Crescendo. "De kwaliteit van de te verkopen spullen is de laatste jaren minder geworden. De opkomst van Marktplaats, tweedehandswinkels, economische omstandigheden en het huidige afvalbeleid, zullen hieraan mede debet zijn geweest", zo verklaart de organisatie het einde. "De hoeveelheid spullen was nog steeds groot, maar kwalitatief minder goed. Vele veewagens waren nodig om de 'rommel' op de markt te krijgen. Echter ook veel veewagens waren nodig om de spullen weer af te voeren." De kosten hiervan wegen onvoldoende op tegen de opbrengst. "Helaas hebben wij moeten besluiten om de rommelmarkt in de opzet zoals men van ons gewend was, niet langer te kunnen organiseren." Crescendo dankt iedereen voor het vertrouwen en hoopt de bezoekers bij andere activiteiten van Crescendo te ontmoeten.