Jolanda van Westrenen op de Kawasaki ZX6. Foto Willy Hermans
Jolanda van Westrenen op de Kawasaki ZX6. Foto Willy Hermans Foto: Willy Hermans

Snelste motorvrouw komt naar Road Races

HENGELO - Auto Ridderhof, Nijman Administratie & Belastingadviseurs en Eetcafé Jansen & Jansen hebben de handen ineen geslagen om Jolanda van Westrenen opnieuw aan de Road Races op de Varssel Ring te laten deelnemen. Zij is de enige vrouw die tussen de mannen op het hoogste niveau meerijdt. Door de sponsoring is de snelste motorvrouw wederom van de partij.

Jolanda Racing
Vorig jaar was een geweldig raceseizoen voor deze dame uit Lienden. Jolanda vertelt zelf dat ze na een aantal wintertrainingen in Spanje in de eerste NK Supercup 600 races goede resultaten neerzette. "Bij de International Road Races in Hengelo behaalde ik in het internationale veld de 13e en 14e plek. Leuk was de deelname op een Ducati 1299 aan de Ducati Clubraces in Assen. Daar won ik de Ladies Cup met een ruime voorsprong van 12 seconden op nummer 2! Ook tussen de mannen reed ik goed en behaalde de 7e plek. Het grootste succes was in juli tijdens de 24 uur Endurance in Barcelona. Met het Internationale Girls Racing Team wonnen we tussen de professionele mannenteams in de Stock 600 klasse!"

Actie met mooie prijzen
Het contact kwam vorig jaar tot stand via Frank en Arne Ridderhof en de eigenaar van het MQP-Jumboteam, waarvoor Jolanda Racing rijdt. Rond de deelname van Jolanda van Westrenen hebben de sponsoren weer een actie georganiseerd, waarbij mooie prijzen vallen te winnen. Auto Ridderhof staat met de vrachtwagen achter de VIP tent. Hier komt een spandoek van 2,5 x 3 meter waar mensen op de foto kunnen met Jolanda. Deze moeten ze vervolgens op Facebook plaatsen. De winnaars worden in de week na de wegrace bekend gemaakt.


12,5 jarig jubileum
Beeldhouwatelier Baak

BAAK - Deze zomer wordt het 12,5 jarig jubileum gevierd van Beeldhouwatelier Baak. Anne van der Vliet Brouwer begint het jubileum met de tiende kunst4daagse Bronckhorst en heeft vervolgens diverse extra activiteiten, die vroegtijdig aangekondigd zullen worden via onder andere haar website en sociale media.

Aan de voet van de St. Martinuskerk in Baak werd in 2003 de eerste workshop beeldhouwen gegeven. Een inspirerende plek waar in de afgelopen 12,5 jaar honderden beelden zijn vervaardigd. Beeldhouwers uit alle hoeken van Nederland weten steeds hun weg naar Baak te vinden. Een vaste kern komt zelfs wekelijks om onder de bezielende leiding van Anne van der Vliet Brouwer, beeldend kunstenaar, te werken aan een prachtig kunstwerk.

Anne is inspirator van de Kunst10daagse Bronckhorst en voor de tiende keer deelnemer. Tijdens de Kunst4daagse 2016 die van 5 tot en met 8 mei gehouden wordt, is de expositie '12,5 jaar Beelden in Baak' met beelden van Anne van der Vliet Brouwer, Pieter C. Schneider, Ada Hartman en Marja Evers bronzen. Daarnaast zijn werken van cursisten te zien, waaronder die van startende beeldhouwer Wim van Osch, met enkele beelden en zijn pastels.

In september vindt er een overzichtstentoonstelling plaats van werken van cursisten van de afgelopen 12,5 jaar.


www.beeldhouwatelierbaak.nl

www.beeldeninbaak.nl


Afbeelding