Een glasblazer was een van de talloze hobbyisten die aan Goed Gemutst deelnamen. Foto: PR.
Een glasblazer was een van de talloze hobbyisten die aan Goed Gemutst deelnamen. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Geweldig sfeertje tijdens Goed Gemutst weekeinde

Tweedaags evenement uniek in zijn soort

Vorden - Het Goed Gemutst weekeinde van hoedenmaakster Frida Pelgrum was afgelopen weekeinde rond haar woonboerderij aan de Hamminkweg in buurtschap Delden weer een prachtig weekend met standhouders en hobbyisten die allemaal uniek zijn op hun gebied. En dat maakt het tweedaagse evenement dat zaterdag en zondag voor de elfde keer plaatsvond telkens weer uniek in zijn soort. Het publiek was dan ook erg enthousiast over de verscheidenheid.

Door Jan Hendriksen

Waar zie je nog een glasblazer of een papiermaker die uit een grote bak water pulp schepte met een zeef om papier te maken. Een bijenkorf vlechter vertelde enthousiast hoe hij te werk ging. Het vrije kantklos werk van Gerrie oogstte ook veel belangstelling en 'Hanny van de Weckpot' had aan belangstelling niet te klagen met haar vele smaken aan jams of compotes.

Mirthe Kreunen had lekkere Soaps en Salt combinaties samengesteld. Het rook er gewoon lekker en er is een mogelijkheid om bij haar later een workshop te volgen. Gerda Kamperman van De Elzentuin had weer mooie boeketjes geschikt en Tea Groot Nuelend uit buurtschap Medler had een verscheidenheid aan zeepkettingen en leuke kleine kettingen voor om wijnglazen. Nieuw was het maken van paperroses van dun papier geverfd in zachte kleuren door Lena Slurink. De rozen leken net echte rozen. Grappige keramiek beelden die mooi in de tuin zouden passen. Je kunt ze bij Marry Hartkamp in Dalfsen ook in haar tuin bewonderen. Hans ten Broeke uit Zutphen had goede klandizie met zijn gerookte vis of andere lekkernijen. Een broodje vis ging er wel in bij de bezoekers en de nieuwe kinderboeken Olaf en Giraf van Marijke Aartsen werden als zeer verrassend ervaren.

Voor de inwendige mens zorgde ook Stef 'Prego" met zijn Italiaanse ijs, alles was op. Vier dames die een hoed kochten begonnen spontaan een liedje te zingen: 'Let us Wander'. Klassiek met een knipoog. En dat alles leverde een geweldig sfeertje op. Volgend jaar ongetwijfeld eind mei weer een Goed Gemutst weekeinde.


Meer foto's op Achterhoekfoto.nl