ExxbenT logisch vervolg op Oxxband. Foto: PR
ExxbenT logisch vervolg op Oxxband. Foto: PR

Uitzending ExxBenT van LIVE@IDEAAL vanuit café 'de Tol'

Wittebrink - Woensdagavond 1 juni staat de 'ExxBenT' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur wordt uitgezonden. Deze week is Live@Ideaal op locatie en wordt de uitzending verzorgd vanuit café 'de Tol' in de Wittebrink. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

De 'Exxbent' is min of meer een (logisch) vervolg van de 'Oxx Band', waarmee gitarist Harry Mol jarenlang op pad ging. Samen met zijn muzikale maatje zanger Henny Boeijink uit Haaksbergen wilde hij de muzikale erfenis van die roemruchte band beheren en dan heb je het over een erfenis van een band met dialectteksten, die furore maakte met uitbundige optredens inclusief kettingzagen, vuurspuugshows en strippende dames. Dus begon een speurtocht naar nieuwe muzikanten. Die werden gevonden in Robbert de Herder op bas, die eerder met Sixpack op het podium stond, drummer Wilco Zoethout, bekend van Bull-It en Chaingang en gitarist Bob Roos, die eerder met The Marshalls alle uithoeken van ons land aandeed. Stuk voor stuk ervaren jongens, die precies willen wat Harry en Henny voor ogen hadden 'strakke muziek met dialectteksten met veel show en een vleugje ongein'.

De afgelopen maanden dook de nieuwe formatie de oefenruimte in. Natuurlijk kwamen er enkele Oxx-klassiekers voorbij, maar de ExxbenT wil zoveel mogelijk met nieuw werk aan de weg timmeren. Nu is da band klaar voor het podium en staan er meerdere optredens in de agenda. "Het publiek zal er ongetwijfeld nog wel wat van merken dat twee van ons jarenlang deel uitmaakten van de Oxx Band. Die afkomst zullen we zeker niet verloochenen. We zullen dan ook af en toe nog wel eens een stevige knipoog naar het verleden maken. Waren we met de Oxx Band een begrip in de hele Achterhoek, met de 'ExxBenT' koesteren we dezelfde ambities. Oxxiaanse optredens, maar dan in een ander jasje", aldus de enthousiaste gitarist Harry Mol.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden.