Harry Jansen, voorzitter Stichting Muziekkoepel Vorden, met de ontvangen cheque. Foto: PR
Harry Jansen, voorzitter Stichting Muziekkoepel Vorden, met de ontvangen cheque. Foto: PR Foto:

Update vorderingen Muziekkoepel

Vorden - Er zijn in de afgelopen periode, met spontane hulp, wederom vorderingen gemaakt. Het houtwerk ten behoeve van het gepatineerde zink is aangebracht. Deze acht 'taartpunten' zijn aangeboden door acht verschillende zelfstandigen.

Pim van Zeeburg, Bouwbedrijf Visser en Meijer, Bouwbedrijf Rob Hartman, Bouwbedrijf Jos Schreur, Bouwbedrijf Schotman, Timmerbedrijf J.Schotman, Bouwbedrijf Frans Lebbink en Bouwbedrijf Onno Eckhardt. Fons Jansen Installateurs heeft het zink hiervoor gereed gemaakt. Binnenkort zal dit worden aangebracht. Pim van Zeeburg, Edwin Visser en Rob Hartman hebben inmiddels een groot deel van het plafond in de koepel aangebracht. In dit plafond worden de 96 led-lampjes aangebracht.

Ook het akoestisch deel van het plafond wordt weer in de oude luister hersteld. Deze week wordt de meterkast opgemetseld. Het kozijn en de deur is aangeboden door Timmerfabriek Besselink uit Vierakker. Om het onderhoud van het grasveld veiliger te maken heeft de stichting met de gemeente een deal gesloten. Het talud nabij de kabelbaan is iets langer aangehaald. Het Panna-veld is uitgegraven en het gemalen puin hiervoor is aangeboden door Erik Bouwmeester en De Covik uit Steenderen terwijl Beeftink Vorden het zal uitvlakken.

Jeroen Bleumink uit Vorden zal hiervoor het zand leveren en ook aantrillen. De jongeren, waarvoor dit veld is bedoeld, zijn druk in de weer om de trottoirbanden bij elkaar te verzamelen. Zij zullen ook verdere werkzaamheden verrichten zodat er nog deze zomer in een nieuwe kooi gevoetbald kan worden. Barendsen Staaltechniek is inmiddels begonnen en zal deze kooi voor de bouwvak aanleveren. Henri Barendsen en Wouter Gudde hebben hiervoor een stevige duit in het spaarzakje gedaan.

Zeer binnenkort zal er een verrassingsmiddag worden gehouden. Als je deze verrassing niet wilt missen, is het raadzaam om de komende weken onze FaceBookpagina te blijven volgen.

Cheque Veilingcommissie
Stichting Veilingcommissie Vorden heeft € 2.500,00 aan Stichting Muziekkoepel Vorden gedoneerd. Het was voor het bestuur van de Stichting Muziekkoepel Vorden een zware opgaaf om dit nieuws niet vroegtijdig te melden. De SMV die negen maanden geleden de officiële status van stichting kreeg, is super blij met deze toekenning. Harry Jansen: "We zullen dit geld duurzaam besteden en kiezen voor materialen die gunstig op de onderhoudsbegroting werken."


Kunstwandelroute Kasteel Hackfort

VORDEN - Ook dit jaar wordt in de zomermaanden weer een kunstwandelroute georganiseerd in het idyllische landschap rondom kasteel Hackfort. Van 21 mei tot en met 11 september kunt u, verspreid over kasteeltuin, vijvers, moestuin en weide, genieten van het werk van twaalf kunstenaars.

Dit jaar is er werk te zien van Iris burghout, Riet van Schie, Gebke Westra en Dries Olthoff, Piet Post, Bertus Janssen, Marijke Schellekens, Hans Mellendijk, leerlingen van het Almende College locatie Bleumers, Jacqueline van Seters, Jan Opdam, Thea Zweerink. Gezien het succes van het poëziepad vorig jaar, zijn Jan Opdam en de dichtersgroep De Omsmeders er ook dit jaar in geslaagd om twaalf puntdichten te creëren. Het bijzondere van de kunstwandelroute bij kasteel Hackfort is de combinatie van uniek cultuurlandschap met een grote verscheidenheid aan natuur en agrarische cultuur en de verschillende uitingsvormen van hedendaagse beeldende kunst.

De kunstwandelroute is gratis toegankelijk mede dankzij bijdragen van het prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeente Bronckhorst. Er is een informatiebrochure aanwezig met informatie over de route en de geëxposeerde kunstwerken. Deze is gratis verkrijgbaar bij de Keuken van Hackfort. Informatie: Han van Oosterbos (06) 53188605.