'Still got the blues' van kunstenaar Bas Brouwer uit Vorden. Foto: PR
'Still got the blues' van kunstenaar Bas Brouwer uit Vorden. Foto: PR Foto:

Kunstroute langs ateliers en galeries in Vorden

Vorden - Zondag 12 juni is de 39ste editie van KunstZondagVorden (KZV), de kunstroute langs ateliers en galeries in Vorden-centrum en haar buitengebied. Op deze tweede KunstZondagVorden van dit jaar openen vier ateliers en vijf galeries (drie met beeldentuin) van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren. De deelnemende kunstlocaties zijn herkenbaar aan de KZV-vlag.

Op vrijwel alle locaties zijn kunstenaars,vormgevers of fotografen aanwezig om met u van gedachten te wisselen over hun inspiratiebronnen, het creatieve proces en de door hen toegepaste technieken en beeldelementen. Het full-color KZV-Infoblad met een korte beschrijving wat op de verschillende locaties te zien is en met een plattegrond waarop ook de routes naar de locaties in het buitengebied zijn aangegeven, is vanaf heden gratis af te halen bij VVV Vorden, Kerkstraat 1B. U kunt het Infoblad ook verkrijgen bij de deelnemende galeries en downloaden op de website van KunstZondagVorden. Zo kunt u zich vooraf oriƫnteren en desgewenst een eigen route samenstellen.

KunstZondagVorden staat voor een diversiteit aan hedendaagse beeldende kunst en vormgeving, zowel figuratief als abstract, met kwaliteit. In de ateliers en galeries hangen schilderijen en tekeningen, zowel abstract als figuratief, gemaakt in diverse technieken en materialen. Ook is er veel ruimtelijk werk te bezichtigen, zoals figuratieve beelden en abstracte sculpturen, uiteenlopend in materiaal en formaat. Daarnaast treft u op de kunstroute ook interessante fotografie, 3d-design, zoals sieraden en tassen, keramische objecten en glaskunst.
Kunstenaar Bas Brouwer participeert voor het eerst. In zijn Atelier 'By the Way' aan de Nieuwstad 23 kunt u kennismaken met deze kunstenaar en zijn werk. Sinds zijn terugkeer naar Vorden houdt Brouwer zich naast het schrijven van teksten en muziek weer intensief bezig met beeldend werk. Hierin probeert hij alledaagse vluchtige momenten in verstilde beelden te vangen. Zoals Brouwer zelf zegt: "Je zou mijn werk het conserveren van momenten kunnen noemen". De rode draad in zijn werk wordt gevormd door de suggestie dat er iets gaat gebeuren of gebeurd is. Hij verbeeldt dit in schilderijen in diverse technieken en materialen.


www.kunstzondagvorden.nl