Cajunklanken bij Live@Ideaal. Foto: PR
Cajunklanken bij Live@Ideaal. Foto: PR

'Cajun Hot Shoes' bij Live@Ideaal

ZELHEM - Woensdagavond 22 juni staat de band 'Cajun Hot Shoes' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

Cajun Hot Shoes speelt authentieke, oorspronkelijk Franse, dansmuziek, die op reis door de wereld door allerlei invloeden en stijlen veranderingen ondergingen. Ze namen Franse emigranten hun muziek mee naar Canada en toen ze vervolgens naar New Orleans Louisiana gedeporteerd werden, veranderde de muziek opnieuw. De originele muzikale bezetting met viool en triangel werd uitgebreid met de Duitse trekzak en gitaar. De instrumenten wisselden, maar de stemming is gebleven en dat klinkt door in ieder nummer.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.


Vrouwen van Nu
wandelen door provincie

ZELHEM - Op 9 juni werd de Provinciale wandeldag van Vrouwen van Nu gehouden. Dit jaar georganiseerd door de afdeling Halle.

Start en finish waren bij restaurant 'Bij-Nolda' in Zelhem, waar ze ontvangen werden met koffie en thee en zelfgebakken cake en koek. De route van negen kilometer ging door het gebied van de Heidenhoekse vloed, en de route van vijftien kilometer ook door een gedeelte van heet Boelekeerlspad. 120 dames waren erg enthousiast over het prachtige natuurgebied van Zelhem en Halle, en de goede organisatie. Mede door het mooie wandelweer was dit een geslaagde dag.


Vrouwen van Nu wandelden door de Heidenhoekse Vloed. Foto: PR