Pianist Jack van Dodewaard. Foto: PR
Pianist Jack van Dodewaard. Foto: PR Foto:

Pianist Jack van Dodewaard laat fraaie melodieën horen

Vorden - Deze zomer zal Jack van Dodewaard diverse malen fraaie melodieën laten horen op de piano. Zo speelde hij afgelopen donderdag 30 juni nog in de serie Toeristenconcerten van de Dorpskerk in Vorden. Daarnaast zal hij 16 juli een inloopconcert geven in Het Klavier, 17 augustus optreden bij Theater onder de Molen en tot slot op 1 september in het slotconcert van de serie Toeristenconcerten.

Jack weet als geen ander alles uit een instrument te halen. Natuurlijk vakmatig als stemmer en technieker maar zeker ook als pianist! Als kind kreeg hij zijn eerste pianolessen, van onder meer Willem Ganter en Aad van Leeuwen. Hij dirigeerde diverse koren en gaf muziekles aan middelbare scholieren. Tot het pianovak is hij opgeleid bij de firma Rijken & de Lange te Rotterdam. Maar zijn passie voor piano spélen is gebleven. Hij maakte twee CD's , met eigen composities voor piano. Naar aanleiding daarvan speelde hij op vele podia in Nederland en begeleidt inmiddels op verschillende plaatsen in de Achterhoek poëzie voordrachten met zijn muziek. Door zijn kennis van het instrument is het fascinerend om te horen hoe hij op een authentieke manier de piano tot in zijn vingertoppen beheerst. Met virtuositeit, fraaie klassieke melodieën, afgewisseld met jazzy klanken, laat hij de piano of vleugel waar hij op speelt optimaal klinken.

Data en tijden: 16 juli vanaf 15.30 uur tijdens het gratis inloopconcert van Het Klavier, 17 augustus 20.00 uur in Theater onder de Molen Vorden Zomercarroussel en 1 september 15.30 Dorpskerk Vorden slotconcert Toeristenconcerten.         www.het-klavier.nl         vriendenvandedorpskerkvorden.nl