Hugo Schouten, Rob en Anita Groot Jebbink en Henny Willems. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Hugo Schouten, Rob en Anita Groot Jebbink en Henny Willems. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink Foto:

Rob Groot Jebbink nieuwe koning van Vierakker-Wichmond

Vervolg van voorpagina

Wichmond/Vierakker - Tot nieuwe koning van Vierakker-Wichmond werd zaterdagmiddag Rob Groot Jebbink uit Warnsveld uitgeroepen met aan zijn zijde zijn vrouw Anita als koningin. Groot Jebbink loste van de in totaal 132 schutters als laatste in de tweede ronde bij het 264ste schot het verlossende schot. Tot jeugdkoning werd na 170 schoten Hugo Schouten gekroond. Henny Willems won het vogelgooien voor vrouwen. De andere volksspelen werden onder andere gewonnen door Erik Rukkers en Jarno Meulenbeek (schieten vrije baan), Inge Bouwmeester (dogkarrijden), Gerben Wolbrink (kegelen), Paul Avink en Jasper Rietman (spijkerslaan) en Henk Rietman en Reint Krijt (bierpulschuiven).

In de einduitslag van de optocht werd groep Vogelzang tweede met de creatie Forzen en derde de Lankhorsterstraat (achter) met Capitulatie Wageningen 1945 die ook de publieksprijs won. Kleurrijk waren de wagens van Jong Vierakker (Fantasty Vierakker) die als vijfde eindigde en Sjakie en de Chocoladefabriek van de bouwgroep Beeklaan die als vierde door de jury werd beoordeeld. De bloemenwagen 'Jungle Book' van bouwgroep Delden eindigde als zevende. Bij de kinderen waren de mooiste creaties in de categorie individueel Pipi Langkous (Fien Carp), groepen Pokemon (Catootje en Lot Kuster, Lynn Bouwmeester en Emma Keppels) en bij de karretjes de Zwarte Cross (Jorik Rietman, Lars Sarink en Ruben Siemes).

Het Oranjefeest Vierakker-Wichmond startte zondag 21 augustus met een oecumenische viering in de Protestantse Kerk en een oriƫntatierit, gevolgd door een seniorenavond in het Ludgersgebouw met cabaretgroep BoeB'n. De kinderspelen en de volksspelen vonden op vrijdagmiddag in en rond de feesttent plaats. Zaterdagavond zorgden Rob en Sander 'Van de Hak op de tak show' voor de muzikale invulling en zondag maakte Anderkovver er een groot feest van in de tent.

Meer foto's en uitslagen: achterhoekfoto.nl, oranjefeestvierakker-wichmond.nl of facebook.com/oranjecomitevw.