Maria Hees gebruikt laboratoriumglas voor haar sieraden. Foto: PR
Maria Hees gebruikt laboratoriumglas voor haar sieraden. Foto: PR Foto:

Twee kunstenaars van formaat openen seizoen

Expositie opent met vertoning van korte films over het werk

Vorden - Galerie Agnes Raben start het nieuwe expositie-seizoen met werk van twee kunstenaars van formaat: ontwerper Maria Hees presenteert haar nieuwste sieradencollectie 'Jewels for Cinderella' en beeldend kunstenaar Eric de Nie exposeert een keuze uit zijn abstracte en poëtische schilderijen en aquarellen uit de periode 1998 tot nu.                                                                                

In aanwezigheid van beide kunstenaars opent de expositie met de vertoning van korte films over het werk van beide kunstenaars op zondag 4 september om 15.00 uur. (inloop vanaf 15.30 uur). De expositie duurt t/m 9 oktober 2016. Beide kunstenaars genieten zowel nationaal als internationaal bekendheid met hun werk. Hun werk bevindt zich o.a. in diverse museale- en privécollecties.

Maria Hees, woont en werkt in Doetinchem. Het materiaal en de inspiratie voor deze sieraden is laboratoriumglas. Bij het realiseren van deze sieraadontwerpen maakt zij gebruik van het vakmanschap van een meesterglasblazer in Bohemen. De heldere transparante vormen die daarbij ontstaan krijgen hun definitieve uiterlijk doordat Maria ze zelf bewerkt door middel van zandstralen.

Eric de Nie woont en werkt in Haarlem. Zijn schilderen is een speelse en tegelijk emotionele strijd tussen vrij stromende verf en gecontroleerde schildershandelingen. Af en toe het doek of papier horizontaal of verticaal kantelend, volgt de kunstenaar met gevoelig oog en soepele hand de kleurige verfsporen van lijnen, druppels en geveegde stroken.

Galerie Agnes Raben, Nieuwstad 20 in Vorden is open op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag van 11.00 – 17.00 uur en op afspraak. Ook neemt Galerie Agnes Raben deel aan het KunstWeekendVorden, zie hiervoor de website.


www.galerieagnesraben.nl

www.kunstzondagvorden.nl


Expositie 'Silence' in Galerie De Burgerij

Vorden - De nieuwe expositie 'Silence' in Galerie De Burgerij laat iphoneart en minimalistisch werk zien van Mariëtte Schrijver, fotografisch werk van Katharina Seine en loden objecten van Maria Bomers. De opening van de tentoonstelling is zondag 4 september om 15.30 uur in Galerie De Burgerij, Zutphenseweg 11.

In haar iphoneart zoekt Mariëtte Schrijver naar licht en schaduw in letterlijke en figuurlijke vorm. In Schrijver's minimalistische werk is er eenvoud van beeld; het vervangt cynisme, amusement, pose en kitsch. Fundamentele kunst waarbij Schrijver haar werk ziet als een positief gegeven dat stemt tot nadenken en dwingt tot het maken van keuzes.

Katharina Seine abstraheert in haar werk de werkelijkheid tot zuivere geometrische vormen, in bijzonder om de wisselwerking tussen de geometrische vormen en hun compositie. Ze daagt de waarnemer uit zijn focus te leggen bij deze gerelateerde geometrische vormen.
Maria Bomers geeft schoenen en tassen vorm. Haar design is aansprekend, met verrassende details en kleuraspecten. Het materiaal – lood – en de frivole modieuze uitstraling wekken een voelbare spanning op bij de toeschouwer.

Expositie Silence
De expositie duurt t/m 16 oktober en is op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag te bezichtingen van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.


www.deburgerij-vorden.nl