De kijker moet tijdens de revue onder andere rekening houden met kabouters. Foto: PR
De kijker moet tijdens de revue onder andere rekening houden met kabouters. Foto: PR

Volop 'gebolder' tijdens revue
'Gebolder op zolder'

150 jaar Volksfeest Linde

LINDE – Toneelvereniging Linde is momenteel druk bezig met de laatste loodjes om donderdagavond 22 september een spetterende revue te presenteren in de feesttent aan de Lindeseweg in het kader van het 150-jarig bestaan van Volksfeest Linde. Een keer in de vijf jaar wordt er in Linde een revue op de planken gebracht. Nu Volksfeest Linde dit jaar 150 jaar bestaat, kan en mag dit zeker niet ontbreken. Daarom wordt de revue 'Gebolder op zolder' op de planken gebracht.

In oktober 2015 is er een revuecommissie samengesteld bestaande uit Bert Tuinman, Dianne Mombarg, Henk Broekgaarden, Herbert Hulstijn, Janny Haaring, Martin ten Have en Bastiaan Meijerink. Deze groep begon met het brainstormen, schrijven, verzamelen van bestaande sketches en het in elkaar zetten van al dit materiaal om zo tot een revue te komen. Al gauw zijn Agnes en Gerald Tempelman aan de commissie toegevoegd om zich over alle benodigde geluiden, muziek, liedjes en filmmateriaal te buigen. De intensieve voorbereiding heeft geresulteerd in een afwisselende en smaakvolle revue. Henk Broekgaarden uit Vorden heeft weer de moed gehad om de regie te verzorgen. Het is een avondvullend programma geworden met veel humor. Inhoudelijk wil de revuecommissie nog niet teveel prijsgeven, maar een tipje van de sluier is geen probleem. De kijker moet onder andere rekening houden met kabouters, een mol, kortsluiting, paarden, vissen, dialect en uiteenlopende typetjes. Er is in de revue zeker aandacht voor het feit dat Volksfeest Linde haar 150 jaar bestaan viert. Leuk te vermelden is dat er ook een scene is waar twaalf enthousiaste kinderen uit de omgeving van Linde in meespelen. Wilma Joling, de voorzitster van Volksfeest Linde, zal ook een rolletje vervullen binnen de revue.

Decor
Er is dit jaar geen dansgroep die zijn opwachting in de revue maakt. Toch zal het aan muziek en beweging niet ontbreken. Gerald Tempelman heeft de begeleiding van de zang op zich genomen. Naast Gerald zal de zang door Monique Sleumer en een groep Lindezangers ingevuld worden. Spelers zelf zullen ook proberen de juiste noten te raken. Het decor is onder leiding van Martin ten Have ontworpen en in elkaar gezet. Zoals de titel van de revue 'Gebolde op zolder' al doet vermoeden zal een zolder niet ontbreken. Gerrie Harmsen, Ina Wesselink, Gerry Berenpas en Marlot Wolbrink gaan de grime verzorgen. Zonder dit viertal zou het geheel niet af zijn. Joke ten Have is souffleuse.

Kaarten
Wees van harte welkom donderdagavond 22 september in de tent van Volksfeest Linde. De revue bestaat uit twee delen met één grote pauze. De tent is open vanaf 19.30 uur. De revue begint om 20.00 uur. Kaarten zijn aan de kassa te koop en kosten zeven euro per persoon.