Leerlingen van de Piersonschool in actie. Foto: PR
Leerlingen van de Piersonschool in actie. Foto: PR

Touwtrekken bij aftrap nationale sportweek

VORDEN - De aftrap van de nationale sportweek komt snel in zicht. Dit gebeurt in Bronckhorst met een scholentoernooi touwtrekken voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen van de hele gemeente. Op zondag 18 september vormt het terrein van touwtrekvereniging Vorden aan de Ruurloseweg 110 in Vorden het passende decor. Het toernooi begint om 10.00 uur.

Touwtrekken kennen de meeste kinderen wel maar dat het echt een internationale sport is, daar kijken de kinderen toch wel van op. Bij een aantal scholen van Hengelo en Vorden zijn mensen van de touwtrekvereniging langs geweest om het één en ander uit te leggen maar vooral ook om de kinderen te laten ervaren wat touwtrekken is. Dat was bij al deze scholen een succes, de kinderen waren erg enthousiast.
De kinderen kunnen zich in teams van zes jongens en/of meisjes aanmelden op school of via g.uilenreef@hetnet.nl. Ook kunnen de kinderen zich individueel aanmelden zodat er ter plekke een team gevormd kan worden. Opgave kan nog tot 's morgens half 10. Maar omdat de organisatie de kinderen die mee doen een leuk aandenken wil geven zou het fijn zijn dat de aanmeldingen voor 15 september binnen zijn.

Het touw wordt strak getrokken op de St. Bernardusschool. Foto: PR