De Achterhoekse dialectband Boh Foi Toch treedt op in Linde. Foto: PR.
De Achterhoekse dialectband Boh Foi Toch treedt op in Linde. Foto: PR.

Buurtschap Linde bereidt zich voor op de komst van Boh Foi Toch

Linde – Het feestterrein aan de Lindeseweg tegen over de Lindesche Molen ligt er nog rustig bij. Maar dit zal de komende dagen drastisch veranderen.

Een sfeervol ingerichte feesttent, met prachtige kroonluchters en versieringen, zal worden opgebouwd. Ruim voldoende zitplaatsen en statafels, kortom alles voor de goede sfeer. Linde viert aankomende weken haar 150-jarig jubileum van het Volksfeest Linde. En een belangrijk onderdeel hiervan is komende zondag. De mannen van de populaire Achterhoekse dialectband Boh Foi Toch zullen hun beste beentje voor gaan zetten. Het programma start om 13.00 uur met een optreden van Knoef & Co. bekend van van de Vordense cabaretgroep Hoe?zo! Hierna zal het gelegenheidskoor van de Lindezangers uit Linde nog even schitteren. En dan zullen rond drie uur de mannen van Boh Foi Toch de eerste akkoorden de tent in slingeren. Kortom het belooft een geweldige middag te worden. Neem gerust de kleintjes mee, want voor een kindervermaak is gezorgd. Ook is er voldoende parkeer gelegenheid, zowel voor de fiets alsmede voor de auto. Kaartjes kosten 12,50 euro aan de kassa.


Ouderendag voor
ouderen van nu en straks

VORDEN - Op 7 oktober vindt de eerste ouderendag plaats Bronckhorst. Speciaal voor senioren. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

De ouderendag wordt georganiseerd in het gemeentehuis in Hengelo. De middag is toegankelijk voor alle ouderen. Niet alleen uit Vorden, maar uit de hele gemeente Bronckhorst. Er zijn verschillende stands die informatie geven over meer woon-en leefgemak, techniek en zorg. Maar ook aan de toekomst van de (achter)kleinkinderen wordt aandacht besteed: hoe ziet die er uit? De Vordense troubadour Gery Groot Zwaaftink zingt en praat het programma aan elkaar.
De ouderendag begint om 15.00 uur. Men wordt ontvangen met koffie en gebak. En ook voor een hapje en een drankje is gezorgd. De kosten voor deelname bedragen 2,50 euro. Aanmelden kan via de speciale website: www.oostwestthuisbest.info/aanmelden. Maar bellen op werkdagen kan natuurlijk ook: van 9.00 tot 12.00 uur, tel. 0575-450029. Aanmelden kan tot 20 september.
De ouderendag wordt aangeboden door de Welzijnsstichtingen Steenderen, Zelhem, Drempt, Hummelo en Keppel en Vorden, het Kruiswerk Achterhoek en de Gemeente Vorden.


Oecumenische Vrouwengroep

Wichmond/Vierakker - Op woensdag 14 september is de eerste avond na de vakantie dat de Oecumenische Vrouwengroep Wichmond-Vierakker weer bij elkaar komt. Voor deze avond is uitgenodigd E.Bloemendaal financieel medewerker van de Rabobank. Hij vertelt over de zin en onzin van geld. De aanvang is om 19.45 uur, vanaf 19.30 uur staat de koffie/thee klaar. Natuurlijk zijn er gasten welkom; de verenigingsavond is in het Gebouw Withmundi achter de PKN kerk, Dorpsstraat in Wichmond.

Filmavond in Vorden

Vorden - Deze week, donderdag 15 september, is het weer filmavond in Vorden. Bibliotheek Vorden en Het Kulturhus kondigen in de bibliotheek van Vorden aan, welke film er vertoond gaat worden. Daar vindt men ook het complete overzicht van het najaar. De avond begint om 20.00 uur in Het Kulturhus. Kaartjes voor de film zijn verkrijgbaar in bibliotheek Vorden, of op de avond zelf in Het Kulturhus. De kosten zijn 5 euro.


www.bibliotheek- westachterhoek.nl