Bruna-Vorden nieuwe shirtsponsor van Vorden JO19-1. Foto: PR
Bruna-Vorden nieuwe shirtsponsor van Vorden JO19-1. Foto: PR

Vorden na eerste seizoenszege op gedeelde tweede plaats

Vordense equipe wint bij Leones met 0-1

VORDEN - In de uitwedstrijd in Beneden-Leeuwen heeft Vorden 1 afgelopen zondag haar eerste overwinning van het seizoen behaald. Na een punt gehaald te hebben in de openingswedstrijd tegen SDOUC, werd het dus nu 0-1 en namen de geel-zwarten drie punten mee vanuit de Betuwe. Met vier punten uit twee wedstrijden staat het elftal van trainer Michel Feukkink op een gedeelde tweede plaats samen met Varsseveld, Spero en WAVV en dient het alleen AZC boven zich te dulden.

Vorden begon de wedstrijd door het initiatief te nemen in balbezit. De opbouw van achteruit werd veelal uitgevoerd door Koen Oosterhuis die zich in liet zakken vanaf het middenveld en vandaar uit in de breedte Bas Kortstee en Stefan Eggink probeerde aan te spelen. Leones vond dit prima en liet zich inzakken op eigen veld. Het spel van Vorden was te traag en te weinig verrassend en tevens ontstonden er kleine slippertjes en slordigheden, waardoor Leones in de omschakeling enkele goede doelkansen kregen.

Het onrustige spel van Vorden werd niet afgestraft en toen het na een half uur nog steeds 0-0 stond, kreeg Vorden iets meer controle op het middenveld, werd er af en toe ook aanvallend iets afgedwongen en kreeg het via Stefan Eggink ook nog een doelkans na een vrije trap van Koen Oosterhuis. Na de rust kwam Vorden sterker het veld weer op dan Leones en speelde het directer, dwingender en was het ook veel dreigender voorin. Na een kwartier resulteerde dit in de 0-1 toen Frank Hiddink snel en goed reageerde nadat een inworp van Stefan Eggink slecht werd ingeschat door Leones en pardoes voor de voeten viel van de sterk spelende spits van Vorden. Vorden was 'los' en direct daarna kreeg wederom Frank Hiddink de kans op 0-2. Natuurlijk voelde Leones zich nog niet verslagen en kwamen zij in het laatste kwartier nog wel een paar keer goed op zetten, maar de beste kansen bleven voor Vorden. Zo kwam na een prima combinatie tussen Koen Oosterhuis en de voor Ate Barendsen ingevallen Daan Horstman de bal vanaf de achterlijn terecht bij Wiebe de Jong. Deze schoot de bal keihard in de loop binnen maar met een prachtige reflex behield de doelman Leones in de wedstrijd. Na 96 minuten werd er afgefloten en konden de drie belangrijke punten mee de bus in naar Vorden.

Shirts
Afgelopen zaterdag heeft Vorden JO19-1 (A1) tijdens de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen nieuwe shirts overhandigd gekregen van haar nieuwe shirtsponsor Bruna-Vorden. Vlak voor de wedstrijd tegen Diepenveen JO19-1 kreeg eigenaresse Carmen Rondeel een mooie bos bloemen en werd bedankt door zowel trainer Michiel Barink en bestuurslid sponsoring Hans Boers. Naast een compleet tenue heeft Bruna-Vorden de oudste spelers van de Vordense jeugdafdeling ook nieuwe trainingspakken gegeven, zodat het jeugdelftal dat uitkomt in de eerste klasse ook buiten de lijnen er prima bij loopt.