De busreis kon op grote belangstelling rekenen. Foto: PR
De busreis kon op grote belangstelling rekenen. Foto: PR

Bustocht KBO IJsselsenioren

STEENDEREN - Dinsdag 6 september was de jaarlijkse bustocht. Door de grote deelname, 54 mensen, was er ook een heel grote bus nodig. Het begon al goed, de bus kon in Steenderen niet op het marktplein terecht, die stond vol met kermis-'speeltjes'.

Maar alle mensen die zich hadden opgegeven stapten of aan de Burgermeester Smitsstraat in Steenderen of bij Herfkens in de bus. Het was te warm in de bus, vonden de reizigers. De airconditioner werkte niet goed, helaas. Wel een mooie rit over de Holterberg naar Ommen, voor een rondvaart over de Vecht.

Extra rondje
Omdat de boot op de afgesproken tijd nog niet beschikbaar was gaf de chauffeur een extra rondje en liet een stuk rond Ommen en Dalfsen zien. Eenmaal op de boot beneden koffie met een lekker stuk vlaai en voor degenen die de trap op konden, boven lekker 'uitwaaien'. Daarna werd er vóór de bus een foto gemaakt en weer met de bus naar restaurant 'Het Bonte Paard' in Dijkerhoek waar in vlot tempo een goed verzorgd driegangenmenu gepresenteerd werd. Een kwartiertje later dan gepland kwamen de deelnemers op vertrekplaats terug.

Inloopspreekuur iPad
Donderdag 8 september was het eerste inloopspreekuur voor mensen met een iPad. Ricky Borgonjen had het hartstikke druk. Vijf mensen wilden graag geholpen worden. Conclusie: er is behoefte aan zo'n spreekuur.
Donderdag 22 september van 10.30 tot 11.30 uur kan iedereen, ook niet-KBO-leden, weer terecht voor hulp met de iPad. Dan zijn twee mensen aanwezig om te helpen of om vragen te beantwoorden. Vervolgens is er elke veertien dagen een inloopspreekuur: donderdag 6 oktober, 20 oktober, 3 november en zo verder.